3+1 kihagyhatatlan program a hároméves Esernyősben

Szeptemberben lesz három éves az óbudai Esernyős, amely több ünnepi programmal is készül az évfordulóra. A kínálatból választottunk ki hármat, amelyekre érdemes lesz ellátogatni a III. kerület szívébe.

A közösségi kulturális tér 2014-ben nyitotta meg kapuit a Krúdy-novellák hangulatát máig őrző macskaköves Fő téren. Mára a kerület és a főváros széles programkínálatának egyik üde színfoltjává vált a multifunkcionális intézmény, amely nívós zenei fellépőkkel, irodalmi és filmes eseményekkel, valamint kortárs kiállításokkal várja egész évben vendégeit.

#1 Gerendai-gyűjteményt bemutató kiállításmegnyitó – 09.05.

Szeptember 5-én nyílik Napkitörés címmel az Esernyős Galériában az a Gerendai-gyűjteményt bemutató kiállítás, amelyre a Sziget főszervezőjének kortárs kollekciójából válogattak festményeket, természetesen a zene köré építve a tematikát.

#2 Beszélgetés a Brazilok c. film rendezőivel – 09.12.

A hároméves jubileum alkalmából egyre több szó esik majd a hazai filmekről idén az Esernyősben: bevezetőként szeptember 12-én az elmúlt évek egyik legjobb magyar vígjátékának, a Braziloknak a vetítésén lehet elbeszélgetni a rendezőkkel, M. Kiss Csabával és Rohonyi Gáborral.

#3 greCSÓKOLlár zenés irodalmi est – 09.13.

Zenés irodalommal lép fel szeptember 13-án Grecsó Krisztián író és Kollár-Klemencz László zenész, azaz a greCSÓKOLlár. Az őszi Szindbád Szerdákat felvezető, dallamokkal teli kalandozás különlegessége, hogy ezúttal Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

+1 Szász Károly ékszerkollekciójának kiállításmegnyitója – 09.21.

Az Ars Sacra programsorozat keretében Megmenteni a Megmenthetőt címmel szeptember 21-én Szász Károly iparművész egyedi ékszerkollekciójából nyílik kiállítás, amelynek rendhagyó megnyitóján felvonulnak Cselényi Eszter (Celeni) divattervező tüneményes ruhakölteményei is. Az elismert ékszerész-iparművész és a sikeres ruhatervező közös metszéspontjaként különleges esemény mutatja be, hogyan nyer ihletet mindkét művész a múlt emlékeiből, hiszen míg Szász Károly üveg és porcelán antikvitásokat varázsol újjá ékszerkülönlegességekként, addig Cselényi Eszter legújabb kollekciójával Budapest szecessziós emlékeit menti át egyedi tervezésű ruhakölteményeinek színeibe, hímzéseibe és vonalaiba.