ArtPark a Városligetben – Mert minden gyerek művész

Kiköltözik a művészet a parkba egy napra a gyerekek kedvéért. Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja az ArtPark rendezvénynek, amelyre 3-13 év közötti gyerekeket, és családjukat várjuk, és amelynek programját a múzeumok pedagógusai állították össze azzal a céllal, hogy a gyerekekben felébresszék a művészet és a természet iránti vágyat, szeretet, és a saját alkotás iránti igényt.

Lesznek óriás festmények, művészeti alkotásokhoz kapcsolódó fejtörők, létrehozunk közösen varázsszőnyeget, hatalmas mandala kifestőt, készítünk garantáltan repülni képes sárkányrepülőt, molinó táskát, mini fűszerkertet, amiket haza is lehet vinni. De építünk homokvárat is, közösen játszunk régi játékokkal, beszélgetünk az élővilágról, a művészetről, mesét hallgatunk, megismerkedünk Mazsolával, az arapapagájjal, és szép fehér galambokkal, akik végig kísérik a gyerekeket az állomásokon. Azok közül, akik minden feladatra vállalkoznak, néhány szerencsés iPad-ot nyerhet.

Időpont: 2017. szeptember 2. 10.00-16.00

A játéknak összesen 8 állomása lesz, mindenütt a gyerekek életkorához, érdeklődési köréhez és képességeihez mérten több feladattal. A játékba bármelyik állomáson be lehet kapcsolódni, a gyerekek a feladatokat és az útvonalat jelző füzetet kapnak, ebbe gyűjthetik a sikeresen elvégzett feladatokért járó pecséteket, illetve innen választhatják ki a következő feladatot. Valamennyi állomáson lehetőség van megpihenni, képzett múzeumpedagógusoktól és gyerekszerető segítőktől kérdezni az ott bemutatott alkotásokkal, vagy akár az egész rendezvénnyel kapcsolatosan. A szervezők biciklitárolóra, kutyafrissítő pontra, valamint tisztálkodási lehetőségre is gondolnak.

A rendezvényhez kapcsolódó mese programok:

11.30-12.30 Százszorszép Bóbiska – Majoros Ági Bábszínháza

A Királynők Kertjének közepén álló csodálatos harang, felveri álmukból a lusta harangemberkéket, akik átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni átok erejét és elnyerni a boldogságot?

 13.30-14.30 Székelyföldi mesék – Lábos bábos bábszínház, Lábita Bábszínház

Nagymamám és nagytatám falujában, Dálnokban töltöttem a nyarakat, teleket ahol színeset bugyborékol a rét, s a forrásvíz oly finoman fortyog ki a földből, és a széna feszt ropogós és jószagú. Báboskodni jókedvvel szoktam, kicsiknek-nagyoknak orcájukra derűt lopva!

 15.00-16.00 Mesék apróknak minden időben – Berbencés Vándorszín

Gulyás László Vándormuzsikus járja az országot, világot, s jártában, keltében megpakolja utazóládáját mindenféle földi jóval: muzsikával, meseszóval. Hozzánk érkezvén megrakott ládájából előkerülnek hosszú vándorútja emlékei, jöttében, mentében szerzett történetei.

Az akadálymentesített rendezvényen a részvétel ingyenes.