5 hely, amit ki kell próbálnod az Astorián

Egyszerre forgalmas és nyugodt, új és régi. A hosszú múltra visszatekintő hotelről elnevezett Astoria Budapest egyik leglüktetőbb tere, ahol a föld alatt a kettes metró robog, a felszínen pedig rengeteg busz, autó és a 47-es, 49-es villamos szeli át a kereszteződést. Ajánlunk 5 remek helyet a környékről, hogyha legközelebb erre jársz, tudd, hova érdemes betérned. 

Kolette Bistro

Van egy igazán különleges hely a Károly körúton, melyet mindenképpen ki kell próbálnod, ha egy rendhagyó gasztronómiai élményre vársz. A Kolette Bistro Budapest legújabb, orosz és francia gasztronómiáját ötvöző étterme a belváros szívében. A bisztró újraéleszti azokat a remek fogásokat, melyeket 19. századi orosz arisztokraták egykoron ettek. Egész nap várnak a reggeli menüjükkel (hiszen a későn kelőkre is gondolnak), de a fixáras ebédmenüjüket sem érdemes mellőznöd.

fekete

Kevés helyről írjuk azt, hogy lelke van, de a fekete esetében így kell tennünk. A kedves kiszolgálás, a hangulatos belső tér, a finom, házias ételek, isteni desszertek, na és persze a remek fekete, amiről a hely a nevét kapta mind-mind egy olyan élménnyé gyúrják össze az itt eltöltött időt, ami szebbé teszi minden zsúfolt, fárasztó napodat.

Gecse Gergővel, a fekete tulajdonosával egy korábbi interjúnkban az újhullámos kávékultúráról és a feketéről beszélgettünk. A cikkért kattints ide.

 

 Black Cab Burger

Amikor a gasztroforradalom felütötte a fejét Budapesten a 2010-es évek elején, a Black Cab Burger elsőként állt be a sorba. A Rákóczi úton és Mester utcán is fellelhető Black Cab Burger hamburgereibe a londoni ízeket csempészik bele a konyhamesterek. Sőt, nemcsak a hamburgerzsemlék közé kerül egy falatnyi britség, de söreik, ciderjeik és még a hot-dogjaik is a brit életérzés ízét hordozzák. A Smoky Rangerrel vagy a Chilli Burgerükkel nem foghatsz mellé.

Zoska

Annyiszor hallottuk a szüleinktől kiskorunkban, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hogy felnőtt korunkra már el is hisszük. Sőt, hogyha egyszer a Zoskába visz az utad reggel, a reggeli lesz a kedvenc étkezésed. Rántották, omlettek és különböző palacsinták teszik a nap első étkezését változatossá és kiadóssá. A reggeli természetesen nem lehet teljes kávé nélkül, amiből itt elég finomat kaphatsz, sőt, ha kicsit ütősebben szeretnéd kezdeni a napod, sört, bort vagy pezsgőt is rendelhetsz. Még az ételallergiád sem akadályozhat meg abban, hogy jól lakj, a Zoskában minden allergén anyagtól mentes péksütiket is találsz.

Nika

Voltál már olyan helyen, ahol lyukasharisnya-mintás a bárfal? Akkor még nem jártál a Nikában. Akkor is érdemes eljönnöd ide, hogyha nem igazán tudnak lázba hozni a menő, különleges belső terek, dizájnok. A Nika étlapján a magyar és a nemzetközi konyha legjobb ételeit találjuk. Külön kiemelendőek a szezonális ajánlataik és az itallapjuk, amelyen rengeteg koktél közül válogathatsz.