6 hely, amit ki kell próbálnod az Astorián

Egyszerre forgalmas és nyugodt, új és régi. A hosszú múltra visszatekintő hotelről elnevezett Astoria Budapest egyik leglüktetőbb tere, ahol a föld alatt a kettes metró robog, a felszínen pedig rengeteg busz, autó és a 47-es, 49-es villamos szeli át a kereszteződést. Ajánlunk 6 remek helyet a környékről, hogyha legközelebb erre jársz, tudd, hova érdemes betérned. 

Kolette Bistro

Van egy igazán különleges hely a Károly körúton, melyet mindenképpen ki kell próbálnod, ha egy rendhagyó gasztronómiai élményre vársz. A Kolette Bistro Budapest legújabb, orosz és francia gasztronómiáját ötvöző étterme a belváros szívében. A bisztró újraéleszti azokat a remek fogásokat, melyeket 19. századi orosz arisztokraták egykoron ettek. Egész nap várnak a reggeli menüjükkel (hiszen a későn kelőkre is gondolnak), de a fixáras ebédmenüjüket sem érdemes mellőznöd.

Fekete

Kevés helyről írjuk azt, hogy lelke van, de a Fekete esetében így kell tennünk. A kedves kiszolgálás, a hangulatos belső tér, a finom, házias ételek na és persze a remek fekete, amiről a hely a nevét kapta mind-mind egy olyan élménnyé gyúrják össze az itt eltöltött időt, ami szebbé teszi minden zsúfolt, fárasztó napodat.

 Black Cab Burger

Amikor a gasztroforradalom felütötte a fejét Budapesten a 2010-es évek elején, a Black Cab Burger elsőként állt be a sorba. A Rákóczi úton és Mester utcán is fellelhető Black Cab Burger hamburgereibe a londoni ízeket csempészik bele a konyhamesterek. Sőt, nemcsak a hamburgerzsemlék közé kerül egy falatnyi britség, de söreik, ciderjeik és még a hot-dogjaik is a brit életérzés ízét hordozzák. A Smoky Rangerrel vagy a Chilli Burgerükkel nem foghatsz mellé.

Veggie Nyers Vegán Bisztró

A Parlament tőszomszédságában található Veggie nyers Vegán Bisztró már 5 éve a vegánok egyik kedvenc helye a városban. A nyers konyha különlegessége, hogy az ételek elkészítése közben nem használnak hőkezelést, így az ételek megőrzik vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, ennek köszönhetően valódi energiabombaként hatnak a szervezetre. A bisztróban az ételek frissen, válogatott alapanyagokból, liszt- és cukormentesen készülnek. Szezonálisan és naponta változó kínálatukban turmixok, aszalt sós és édes termékek, nyers vegán saláták és finom mindenmentes torták találhatóak. Hétköznapokon kedvezményes árú napi menü is van, új vendégek számára pedig különböző méretű válogatástálakkal készülnek.

Zoska

Annyiszor hallottuk a szüleinktől kiskorunkban, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hogy felnőtt korunkra már el is hisszük. Sőt, hogyha egyszer a Zoskába visz az utad reggel, a reggeli lesz a kedvenc étkezésed. Rántották, omlettek és különböző palacsinták teszik a nap első étkezését változatossá és kiadóssá. A reggeli természetesen nem lehet teljes kávé nélkül, amiből itt elég finomat kaphatsz, sőt, ha kicsit ütősebben szeretnéd kezdeni a napod, sört, bort vagy pezsgőt is rendelhetsz. Még az ételallergiád sem akadályozhat meg abban, hogy jól lakj, a Zoskában minden allergén anyagtól mentes péksütiket is találsz.

Nika

Voltál már olyan helyen, ahol lyukasharisnya-mintás a bárfal? Akkor még nem jártál a Nikában. Akkor is érdemes eljönnöd ide, hogyha nem igazán tudnak lázba hozni a menő, különleges belső terek, dizájnok. A Nika étlapján a magyar és a nemzetközi konyha legjobb ételeit találjuk. Külön kiemelendőek a szezonális ajánlataik és az itallapjuk, amelyen rengeteg koktél közül válogathatsz.