7 hely, amit ki kell próbálnod a Ferenciek terén

A Klotild és Matild palotáknál található Ferenciek tere a város egyik legszebb csomópontja. A két impozáns épület között az út egyenesen az Erzsébet hídig vezet, ahol érdemes egyszer gyalog is végigsétálnunk, ha gyönyörködni szeretnénk a budai hegyekben vagy a pesti rakpartban. Mielőtt azonban túl messzire mennénk a Ferenciek terétől, nézzük meg, hova érdemes beülni a környéken, ha egy erős kávéra vagy egy finom ebédre vágyunk.

Napfényes Étterem

Ma már szinte divatosnak számít, hogyha valaki vegán. Mi nem vagyunk azok, de a Napfényes Éttermet mégis imádjuk. Legfőképpen azért, mert bár valóban vegán ételeket ehetünk itt (vagyis a hús, a tojás és tejtermékek tiltólistán vannak), mégsem érezzük úgy, hogy bármilyen íz vagy hozzávaló hiányozna a tányérunkról. Itt minden ételnek el tudják készíteni a vegán változatát (a hamburgerektől a pizzáig), de olyan különlegességeket is rendelhetsz (például lencsefasírozottat), melyekről eddig aligha hallhattál.

Buddha-Bar Budapest

A Klotild Palace impozáns épületében megbúvó Buddha-Bar Budapest ázsiai fúziós konyhája akkor is teljesen levesz a lábadról, ha eddig nem rajongtál a keleti konyháért. A bár koktélkínálatában szintén meg fogod találni a kedvedre való italt. Ha az étel- és italválasztáson már túl vagyunk, a háttérben szóló kellemes zene gondoskodik arról, hogy tökéletes hangulatban fogyasszuk el a finomságokat.

KIOSK

A KISOSK-ban azt szeretjük a legjobban, hogy a nap bármelyik szakaszában jó döntés betérni ide. Reggel egy csésze tejeskávé és egy croissant, délben egy üzleti ebéd, délután egy baráti iszogatás, este pedig egy családi vacsora miatt. A tágas belső térben még akkor sem érezzük zsúfoltnak a helyet, ha teltház van. Ha a szabad ég alatt szeretnél enni vagy inni, ajánljuk a KIOSK hangulatos teraszát.

Habos Gofri

Jöjjön egy olyan hely, ahol nem érdemes számolgatni a kalóriákat, mert minden ételben jóval több van, mint szeretnénk – mégis megéri bűnözni. A Habos Gofriban rengeteg fajta gofri közül válogathatsz, a kókuszkrémestől a nutellásig szinte bármilyen feltétet, vagyis “habot” választhatsz a desszertre. Nem hiába, az eredeti családi recept alapján készült gofriból mi sosem tudunk betelni.

Centrál Kávéház

A Centrál Kávéház azzal a céllal nyitotta meg ismét a kapuit 1999-ben, hogy felelevenítse az azonos nevű, dualista korban nyílt kávéház pompáját. A 20. század elején az irodalmi élet rengeteg prominens képviselője, például Mikszáth Kálmán is a kávéház vendége volt. A boldog békeidők lenyomata a mai napig érezhető a Centrálban, ahová egyszer mindenképpen el kell menned, ha még nem voltál ott.

Trattoria La Coppola

Az olasz konyhát ismerjük és szeretjük, de vajon mi a helyzet a szicíliaival? A Tattoria La Coppola a tányérunkra varázsolja a sziget legfinomabb ételeit. Legyen szó halról, tésztaételről vagy pizzáról, a La Coppola mindegyik fogásnál el tudja találni a tökéletes ízkombinációt. Éppen ezért nem csoda, ha már egy alkalom után az étterem ételeinek megszállottjai leszünk. A calzone-jukat külön figyelmedbe ajánljuk, mert valóban isteni!

Kuglóf

A listánk végére egy másik olyan hely került, ahova reggel, délben vagy éppen este is érkezhetsz, jól jársz. A Kuglóf reggel friss pörkölésű kávéval és finom péksütikkel, délben napi menüvel vár, délután vagy este pedig egy szelet sütiért érdemes betérned.