4 Balaton-parti program a nyár utolsó hónapjára

Még mindig nincs vége a nyárnak! Az utolsó három hetet kihasználva, már-már kötelező csobbanni egyet a Balatonban. Ha már arra jársz, az alábbi négy programmal megkoronázhatod a 2017-es nyarat! 

#1 Csobbanj egyet az Annagora Aquaparkban

A Balaton-parttól mindössze 500 méterre terül el Magyarország egyik legizgalmasabb élményeket kínáló fürdője, az Annagora Aquapark. 11 különféle medence, köztük hullámfürdő és gyermek élménymedence; összesen 15 különböző csúszda, melyek hossza kiteszi a 800 métert; wellnessrészleg többek között gőzkabinnal, jégbarlanggal, három szaunával és különleges masszázsfajtákkal – sőt, még ezeknél is sokkal több minden vár rátok a fürdőkomplexumban, de beszéljenek magukért az alábbi képek!

#2 Izgalmas kiállítás és gyönyörű kilátás egy helyen, Balatonföldváron

A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyett a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban, melynek árbóca a Balaton egyik legmagasabb épített kilátója. A többszintes épületben terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal várják a látogatókat. Érdekességként Bujtor István legendás hajója a „Skála” is látható. A kilátótorony tetejére, nemcsak a 166 db lépcső megmászásával juthatnak fel a látogatók, hanem lifttel is. Összességében a balatonföldvári kilátóból közel 70 méteres magasságból lehet szétnézni a Balaton mindkét irányába.

#3 Hűsölj a Folly Arborétumban

A Folly Arborétum és Borászat nem szimplán egy arborétum a sok közül. Nem csak különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem négy generáció elkötelezett munkájának ékköve. Öt világtáj fenyőivel, gyermekparadicsommal, árnyas pihenőkkel, fenséges panorámával és saját boraikkal tökéletes nyári programul szolgál az erdőség. Ha szívesen hűsölnél százéves cédrusok árnyékában – közel 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserjeféle biztosít a legnagyobb kánikulában is árnyékos menedéket -, miközben a a varázslatos balatoni panorámában gyönyörködsz, irány Badacsonytomaj!

#4 Hajókázás a Balatonon

Kirándulásokkal, sétahajós utakkal, kincskereső gyerekjátékokkal és csapatépítő programokkal vár fedélzetére a T-Flotta. Siófoki bázissal lehetővé teszik a Sudár sport, Neptun27 és Balaton31 hajóbérlést is, míg a szervezett programokra a Talizmán Yacht I and II vitorlás hajók, melyek a Balaton legnagyobb vitorlásai, visznek el.