3 izgalmas kalandpark a Balatonnál

Az óriási hekkezések és lángosozások után jólesik kicsit sportolni is, ha már meguntuk a strandon való ejtőzést, és a vízben való labdázás nem elégíti ki kellőképpen a mozgásigényünket. Ideje kiengedni a fáradt gőzt vagy éppen egy jó kis adrenalinlöketet adni a testünknek. Összegyűjtöttük a 3 legjobb balatoni kalandparkot, ahol mindezt megteheted. 

Zamárdi Kalandpark

Kezdjük a listát  a kedvenc kalandparkunkkal, a Zamárdi Kalandparkkal. Itt mindent érdemes kipróbálnod, ahogy mi is tettük. Az ugrótorony előtt még a legbátrabbaknak is össze kell szedniük a bátorságukat, de amikor leugrasz, semmi mást nem érzel, csak a szédítő sebességet és az adrenalin áramlását a testedben. Ha az utóbbiból és kalandból sosem elég számodra, a  csúszótoronyt is muszáj kipróbálnod, amivel az egész park felett átszáguldhatsz. Több akadály- és pályarendszer közül is válogathatsz, úgyhogy akkor is megtalálod a hozzád illő kalandokat, ha kevésbé vagy merész. Sőt, ha megéheztél sincs gond: a Zamárdi Kalandpark fatüzeléses kemencéjében sült óriási pizzánál nem is kívánhatnánk jobban eső finomságot.

Balatonboglári Kalandpark és bobpálya

Félúton a balatonboglári Gömbkilátóhoz érdemes megállnunk a Balatonboglári Kalandpark és Bobpályánál. Ahogy azt már a nevéből is kitalálhattad, nem egy hagyományos kalandparkról van szó: itt még egy 580 méter hosszú bobpályát is találsz. A száguldozás után mássz falat, vagy tedd próbára az erődet a 4 kilométeres kötélpályán. Ha még ezek után sem fárasztottad le magad, addig ugrálj a trambulinon, még bírod szusszal.

Balatoni Élménypark Csopak

A csopaki Balatoni Élménypark kedvenc attrakciója számunkra a Magyarországon alig ismert slcakline, ami valójában egy vékony, kifeszített huzal, melyen különböző akrobatikus mutatványokat csinálhatunk – ha elég fittek vagyunk hozzájuk. De a csopaki kalandparkban találsz minigolfot, mászófalat és még a lövészárkot is kipróbálhatod. Az sem gond, ha megéheztél a nagy kalandok közepette: az élményparknak étterme is van, ahol adhatsz néhány jól megérdemelt jutalomfalatot is magadnak.