A 6 legjobb piac a Balatonnál

Mi jut eszedbe elsőként a Balatonról? Ugye nem a kistermelői piacok? Pedig sok olyan piac van a tó környékén, melyeket érdemes felkeresned a balatoni vakációd alkalmával. Íme közülük a legjobb hat!

A legjobb kistermelői piacok a Balatonnál

 

1. Liliomkert, Káptalantóti

A piac célja a békebeli piacozási szokások életre keltése, úgyhogy vigyázz, innen nem térsz haza üres kézzel (vagy hassal). A kosarakban tornyosuló tepertős, sajtos pogácsákat, köménymagos kifliket, a kemencéből gőzölögve kiforduló tejfölös kenyérlángost meg muszáj kóstolni! A piacozás végére valószínű, hogy a táskánkban fog landolni egy mázas csupor vagy pár levendulacsokor, melyekbe menet közben szerettünk bele.

2. Hévízi Termelői Piac, Hévíz, Nagyparkoló mögött

Méztermelők, savanyúság- és gyümölcslékészítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel találkozhatnak a látogatók. A friss kenyeret, kolbászokat, a házilag készített süteményeket és tehéntejet akár meg is kóstolhatjuk vásárlás előtt. A finom áruk mellett cserépedényeket, kosarakat vagy kézi készítésű szappanokat is beszerezhetünk. A tudatos vásárlók pedig minőségi és vegyszermentes termékeket is találnak.

3. Káli Piac, Köveskál

Aki egy kis nyugalomra és szeretetteljes légkörre vágyik, jöjjön el a Káli piacra és kóstolja meg az igazi, nagymama sütötte káposztás rétest, az ellenállhatatlan házi lekvárral kínált szalagos fánkot, majd csillapítsa a szomját egy kis házi szörppel. Termelői mézet, sőt, abból készült süteményeket, házi sajtot és tejet is beszerezhetünk.

4. Tihanyi Piac Placc, Tihany

A rendhagyó Tihanyi Piac Placcon megszámlálhatatlanul sok terméket kínálnak, a zöldségektől és gyümölcsöktől kezdve, egészen a sajtokig, házi lekvárokig és antik bútorokig. A piac csak hétvégente várja a vásárlókat.

5. Fonyódi piac

A helybéli termelők áruival találkozhatunk szerda és szombat délelőttönként egy mintegy háromhektáros területen. Az ételeken kívül ruhákra, textíliákra és háztartási felszerelésekre is lecsaphatunk a piacon.

6. Keszthelyi piac, a Fő tér és a színház közelében

A Balaton egyik legszebb városában már több évszázados hagyományokkal büszkélkedhet a helyi piac. A hagyományos piacnap itt is a szerda, de szombaton is minden jót megtalálhatnak a vakációzók.