3+1 program a Balaton partján, amit hőségben is élvezhetsz

A nyár legmelegebb hetén sem kell bezárkózni a légkondicionált lakás négy fala közé, irány a Balaton! Íme, 3+1 kihagyhatatlan program a magyar tenger környékén, amit át kell élned.

#1 Hőlégballonos sétarepülés Keszthelyről

A Balaton Ballooning az ország első és egyetlen professzionális hőlégballoncégeként Kelet-Európa legnagyobb ballonját üzemelteti. A ballon április 1. és október 31. között Keszthely -Kertvárosból száll fel naponta késő délután és napnyugta körül landol. A program kb. 3 óra hosszú, a kb. 1 órás repülés mellett tartalmazza az utasok szállástól és vissza történő szállítását (meghatározott távolságon belül), okleveles avatást és pezsgős koccintást. A repülés során 1000-1500 m magasból láthatók a Balaton, Kis-Balaton, Hévízi-tó és a Balaton-felvidék vulkanikus hegyei.

#2 Vízisportolj a Füred Kemping és Üdülőfaluban

Te is többre vágysz a balatoni vakációdon a napozásnál? Ha szereted az extrém- és vízi sportokat, próbáld ki a Füred Kemping és Üdülőfalut, ahol nemcsak a vízisíelést próbálhatod ki, hanem a wakeboardozást is. Az árak magukban foglalják a felszerelést, (vízisí, wakeboard, mentőmellény), a nyugágyat és a napozó stég használatát. Sőt, a vízisín és a wakeboardon kívül szörfözhetsz, kajakozhatsz és SUP-ozhatsz is a kempingben. Itt egész nap tanulóidő van, így az oktatás napközben folyamatosan történik, angol és német nyelven is.

#3 Válj pálinkaszakértővé Zamárdiban

Bár a hely neve alapján azt gondolhatnánk, hogy egy luxushotelről van szó, a Gyümölcs Wellness Központ ennél sokkal izgalmasabb hely, nevezhetnénk a pálinkakészítés szentélyének is. Bizonyára rengeteg mendemondát hallottál arról, mi is a tökéletes pálinka titka, de most végre tényleg megtudhatod, mitől válik az ital az egyik legnépszerűbb magyar alkohollá. Megismerheted a pálinka elkészítésének minden lépését, a gyümölcsök összegyűjtésétől az ital pohárba töltéséig. Ha igazi pálinkamesterré szeretnél válni, látogass el Zamárdiba, az egész évben váró Gyümölcs Wellness Központba!

+1 Relaxálj az Igali Gyógyfürdőben

Ugyan nem közvetlenül a Balaton partján található Igal városa, ezúttal mégis kivételt tettünk, hogy bemutassuk nektek az aprócska kisvárost és annak fürdőkomplexumát. Az 1940-es években kezdődtek az első fúrások a régi vásártér területén, ahonnan 651 méter mélységből 81 fokos, azóta már kiemelkedő gyógyhatásáról híressé vált víz tört felszínre. A fürdőben 13 medence található, melyek közül a gyermek, illetve a termál medencék majd mindegyike különféle élményelemekkel van felszerelve, ezzel téve teljessé a fürdőzők kikapcsolódását. A szaunavilágban két különböző hőfokú finn, illetve két infraszauna, valamint egy merülő medence várja a vendégeket, míg a többféle igénybe vehető masszázs és gyógykezelés közül minden idelátogató megtalálja a számára legmegfelelőbbet.