9 érdekesség, amit nem tudtál a Gorillazról

November 13-án lép fel a Budapest Arénában a Gorillaz. Az 1998-ban alapított banda tagjai szeretnek visszahúzódni a nyilvánosság elől, nem véletlen, hogy leginkább a videoklipjeikben helyettük feltűnő képregény figurák jutnak az eszünkbe, ha rájuk gondolunk. Összegyűjtöttünk 9 érdekességet a Gorillazról, melyek ismeretében talán még jobban fogod élvezni a fiúk őszi koncertjét.

Az együttes 2001-ben megjelent első lemezét több mint 7 millióan vették meg világszerte. Ezzel az eredménnyel a Guiness Rekordok könyvébe is bekerültek a fiúk, méghozzá a legsikeresebb virtuális bandaként.

Az együttes azért kapta a Gorillaz nevet, mert két alapító tagjuk, Hewlett és Albarn is 1968-ban születtek, ami a majom éve. Az eredeti nevük egyébként Gorilla volt, csak később tették a többes számot jelző „z”-t a szó végére.

Hewlett és Albarn az MTV általuk sivárnak minősített zenéit hallgatva döntötték el, hogy együttest alapítanak.

A Gorillaz egy másik rekordot is felállított, méghozzá a Stylo című számukhoz készült videóval, amit a megjelenést követő napon több mint 900.000-en néztek meg a Youtube-on.

A 2008-as pekingi olimpia reklámját a Gorillaz két tagja, Damon Albarn és Jamie Hewlett készítették.

A fiúk idén tavasszal adták ki az 5. stúdióalbumukat, a Humanzt, amire 5 évet kellett várniuk a rajongóknak.

A fiúk igazi horror-rajongók. Rengeteg számukban tesznek utalás klasszikus horror filmekre, például a Rémálom az Elm utcábant, A kaptárt vagy A ragyogást is megemlítik dalszövegeikben.

Csak egy Grammy-díjat nyertek. Ez persze önmagában még örömteli hír is lehetne, ha nem tudnánk, hogy 2001 és 2011 között összesen 9-szer jelölték őket a rangos zenei díjátadón. Így már mindjárt nem tűnik olyan nagy durranásnak ez az egyetlen kis szobrocska.

Imádják Clint Eastwoodot, ezért is szólt róla a banda első kislemeze.

A Gorillaz november 13-i koncertjére itt tudsz jegyeket vásárolni. Jelöld be Facebookon is, hogy ott leszel az eseményen.