Újranyílik Budapest legendás cukrászdája

Ugye mindenki imádja finom süteményeket? Akkor a következő hírünknek is örülni fogtok. A Rákóczi utcán majd’ negyed évszázada takarékon lévő Hauer cukrászda augusztusban újra megnyílik.

Az Urbanista számolt be róla, hogy a cukrászdának új tulajdonosa lett, aki jelenleg gőzerővel dolgozik a hely felújításán, hogy pár hét múlva, augusztusban újra megnyithasson az 1890-ben alapított Hauer.

A Hauer cukrászdának kalandos sorsa volt: a 19. század végén nyitotta meg kapuit és 1899-től működött Hauer Cukrászda néven. Kezdetben csupán egy aprócska helységből álló cukrászda hamar fejlődésnek indult, 1905-ben itt épült fel az ország első cukrászgőzkemencéje, és a 20. század elejére már csokoládé- és bonbonüzem is kapcsolódott a vállalkozáshoz. 1920-ban Hauer Rezsőt örökös díszelnökévé választotta a cukrász ipartestület. A második világháború után az államosításkor ez a cukrászda sem kerülhette el a sorsát. Erkel Cukrászda néven működött tovább, régi pompáját és nívóját elvesztve. 1991 óta üresen áll.

Augusztusi újranyitásakor ismét kaphatóak lesznek majd egykori híres finomságaik, például a Hauer-krémes vagy a marcipános-ananászos sütemény. A desszertek körülbelül 790 és 1.000 Ft közötti összegbe fognak kerülni, a cappucinoért 590 forintot, a kávéért pedig 490-et kell majd fizetni. A felújított cukrászda 1300 négyzetméteres és háromszintes csoda lesz, ahol rengeteg finomság csábítja majd a betérőket.

Egy dolgot már előre látunk: mi nem akarunk majd ellenállni a kísértésnek.