Nem sok köze van a régihez, de jókat lehet röhögni az új Baywatch-on

Nagy várakozás kíséri a Baywatch hazai premierjét, de nekünk szerencsére nem kell tovább várnunk: lehetőségünk volt premier előtt megnézni a filmet. Annak ellenére, hogy kicsit féltünk tőle, hogy a film egy butácskára sikeredett, kevés tartalommal és értelemmel megáldott amerikai mozi lesz (azért akkorát nem tévedtünk), jókat nevettünk a filmen, és ennyi elég is volt ahhoz, hogy jó véleménnyel távozzunk a moziteremből. 

Valljuk be, a ’90-es évekből ismert Baywatch átemelése a 21. századba változtatások nélkül nem működött volna. Hogy mi kell a modern változathoz? Egy szépfiú (ezt Zac Efron kimaxolta) a régi Mitch-től merően különböző új Mitch (Dwayne Johnsonnak köszönhetően ez is pipa) és szintén kihagyhatatlan hozzávaló  a dús keblekkel és sekély művészi tudással megáldott „színésznők”, akik kényelmetlenül érzik magukat a zárt, vastag szövésű ruhákban. (Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach, köszönjük a csodás dekoltázsotokat!)

A történetben a vízimentők kissé oldshool tengerparti jelenséggé váltak, ezért a kétszeres olimpiai bajnok úszóval, Matt Brodyval próbálják meg javítani a helyzeten. Matt (Zac Efron) és Mitch (Dwayne Johnson) persze nem jönnek ki jól egymással, nehezen tudják eldönteni, melyikük a nagyobb alfahím. (Spoiler: Mitch lesz az.)

Mitch a vízimentők védőszentje, az egyedülálló anyuka neveletlen gyermekeitől kezdve az utolsó kagylóig mindent és mindenkit megment a legkisebb hullámtól is, míg Mattet lényegében semmi nem érdekli, csak a csajozás és a bulizás. Amikor azonban kiderül, hogy valaki droggal kereskedik, a kétes hírű Victoria Leeds pedig az egész tengerpartot fel akarja vásárolni, Mitch és Matt összefognak, hogy rendet teremtsenek.

A filmből megtudhattuk, hogy a vízimentők munkája sokkal, de sokkal nehezebb még az agysebészekénél is, és hozzájuk képest Batman legádázabb harca is csak babazsúrnak minősül. Viccet félretéve: Mitch kissé tényleg túllihegi a szerepét, és a filmben a vízimentőket kábé szuperhősökként ábrázolják. Amit persze bizonyos fokig meg is értünk, elvégre mégiscsak róluk szól a film, de mivel lényegében egyszerre alakítanak vízimentőket, halottkémeket és rendőröket is, picikét hiteltelenné válnak, és azt is nehezen veszi be a gyomrunk, hogy a jól kidolgozott testek valójában ekkora lángelméket rejtenek.

A film egyik slusszpoénja, a retro Baywatch két legismertebb színésze, David Hasselhoff és Pamela Anderson is feltűnik a filmben a maguk teljes valójában. Igaz, Pamela szereplését csak néhány másodpercnyi időre tudták megfizetni (és arra is várnunk kell a film legvégéig).

A filmet azoknak ajánljuk, akik elsősorban szórakozni szeretnének és szívesen legeltetik a szemüket a szép testeken, és az sem érdekli őket, ha néhány logikai buktató is van a sztoriban. Kevés film örvendhet szerencsés feldolgozással, és bár a Baywath eddigi bevételei nem a túl biztatóak (a múltheti amerikai premierje óta 98.9 millió dollárt könyvelhetett el eddig a nemzetközi jegyeladásokból, míg például A kém az első hetében 125 millió dollárt zsebelt be,a Hangover 3 pedig nem kevesebb mint 250 dollárt hozott a konyhára ugyanennyi idő alatt) valószínűleg még elég sokan kíváncsiak lesznek a filmre ahhoz, hogy javuljon a statisztika.

Szerintünk azért érdemes beiktatnod a nyári programjaid közé a filmet, ha másért nem, hát azért, hogy megtudd, hogyan néz ki Zac Efron, amikor nőnek maszkírozza magát.