Ezeket a filmeket ne hagyd ki júliusban

Ha már neked is kezd eleged lenni a kánikulából, irány a legközelebbi mozi, ahol a sötét, hűvös teremben tölthetsz el néhány kellemes órát. Ebben a hónapban láthatunk vízimentőket, majmokat, detektívpárost, de egy swingerklub tagjait is a filmvásznon.

Pókember – Hazatérés

Július 6.

A tavaly megjelent Amerikai kapitány: Polgárháború c. filmben már bemutatkozott, fiatal Peter Parker/Pókember szárnyait tovább bontogatja a Pókember – Hazatérésben. A Bosszúállókkal szerzett élmények után, ahogy a cím is sugallja, Peter hazatér és megpróbál visszarázódni a hétköznapok unalmas körforgásába. Egy gondolat mégsem hagyja nyugodni: bizonyítania kell. Az új gonosz, Vulture színre lépése pedig tökéletes alkalom erre.

Swingerklub

Július 6.

A dán Munch-Fals romantikus vígjátékának középpontjában Adam, egy unalmas polgári életet élő házas férfi áll, aki ráveszi feleségét, hogy pezsdítsék fel házaséletüket, látogassanak el a felnőttek játszóterére, egy swingerklubba.

Baywatch

Július 13.

Az ikonikus TV sorozat alapján készült Baywatch film középpontjában az Emerald Bay vízimentői állnak, akik elszántan védelmezik partszakaszukat. A csapat vezetője, egyben szeretett tagja, Mitch Buchanan összetűzésbe keveredik az újonc Matt Brodyval, hamarosan azonban ráébrednek, hogy a strand védelme érdekében össze kell fogniuk.

A majmok bolygója: Háború

Július 13.

A majmok bolygója harmadik részében Caesar és a majmok halálos konfliktusba keverednek az emberek hadseregével, amit egy kegyetlen tábornok vezet. Útjuk végül összetalálkozik, így a két vezér szemtől szemben harcolhat fajtája túléléséért és a bolygó jövőjéért.

Én és a mostohám

Július 13.

Claire életében felbukkan egy rég nem látott ismerős, nem más, mint édesapja egykori szerelme, Béatrice. Két nő különleges kapcsolatát mutatja be az Én és a mostohám c. francia film, amiben többek között a még mindig gyönyörű Catherine Deneuve-t is láthatjuk.

Dunkirk

Július 20.

Christopher Nolan legújabb filmjében a második világháború dunkirki csatáját dolgozza fel, amiben a szövetséges katonákat evakuálásra készteti a kikötőt bekerített német hadsereg.

Valerian és az ezer bolygó városa

Július 20.

Luc Besson új sci-fijében sötét erők fenyegetik Alphát, a hatalmas metropoliszt, ami ezer bolygók teremtményeinek ad otthont. Két különleges ügynöknek meg kell találnia a gonoszt, hogy megvédjék városukat a pusztulástól.