Egy sajtos-tejfölöst, légyszi! – Budapest legjobb lángosozói

Nem ismerek olyan magyart, aki ne szeretné a kalóriadús lángost – ezen okból jutottunk arra, hogy gasztroválogatásainkat színesítenünk kell egy lángosozó-ajánlóval. Íme!

Dunaparty Megálló

Hol? Hunyadi János út 162.

Mennyiért? 280 Ft-tól

Albertfalva egyetlen Duna-parti szórakozóhelye a lángoson túl palacsintával, sült hekkel, csapolt sörrel, fagyival és ami a legjobb, barátságos árakkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Míg a gyerekek csúszdáznak vagy épp a mászófalon csüngnek, addig a felnőttek élvezhetik az élő zenei koncertet, miközben csapolt cidert vagy meggysört kortyolnak. Az alapozgatás után jöhet az este fénypontja: hogy egy klasszikus sajtos-tejfölös (510 Ft) vagy egy töltött baconös lángost (510 Ft) tolsz be, csak rajtad áll.

Retro Lángos

Hol? Arany János utcai metrómegálló és ZSIRÁF

Buliba menet és buliból jövet, ki ne állt volna meg legalább (heti) egyszer az Arany János utcai metrómegálló mellett hajnalban is stabilan álló lángosos standnál? Fogadunk, a húsimádók az utolsó falatig eltüntettek egy sonkás-baconös-kolbászos csodát, míg az ínyencek a töltött káposztással lehettek elégedettek. A jó hír az, hogy immár második éve a város egyik legkirályabb szabadtéri sörkertjében is eszegethetsz lángost: 2017-ben nyílt meg a második Retro Lángos az Eiffel téri ZSIRÁFban. Kizárólag a cikk kedvéért leteszteltük, rukkolás-paradicsomos-mozzarellás-sonkás-sajtos-tejfölös lángosuk nem csak jól néz ki, de finom is.

Tomi Lángos

Hol? Blaha Lujza tér 1.

Mennyiért? 199 Ft-tól

Igazi kultikus hellyé vált a bulizó fiatalok számára a Blaha Lujza téri Tomi és lángosa. Ilyen olcsó lángost, palacsintát és kávét nem sok belvárosi helyen találunk, arról nem is beszélve, hogy az ikonikus milánói lángos már-már világhírnévvel büszkélkedhet!

Lángos Land

Hol? Fény utcai piac

Aki betér a Fény utcai piacra, nem hagyhatja ki a Lángos Land kifogástalan termékeit. A se nem túl zsíros, se nem túl száraz lángosok mellett a kiszolgálás is említésre méltó, ugyanis előbbi mindig gyors és kedves. Csak így tovább!

Krumplis Lángos

Hol? Flórián téri aluljáró

Mennyiért? 270 Ft-tól

Azt rebesgetik, Budapest legjobb lángosa a Flórián téri Krumplis Lángosnál kapható, nem kevesebb mint 12 éve. Az isteni krumplis lángost le lehet kísérni nutellás óriáspalacsintával, de gofrival is, sőt autentikus menzateát is szürcsölhetünk a hidegebb hónapokban. A házias ízeket pedig kedves, széles mosoly kíséri minden alkalommal.