A leghangulatosabb teraszos helyek Budapesten

Napsütés, finom ételek és italok, kedves kiszolgálás – kell ennél több a tökéletes étteremélményhez? Íme, a 7 kedvenc teraszos helyünk, melyek az előbbiekben kivétel nélkül bővelkednek.

Peppers! Mediterranean Grill

1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.

Egy belvárosi séta, szabadtéri program vagy vásárlás után jólesik egy kicsit megpihenni és élvezni a lassan, de biztosan közelgő nyár első, igazán forró napsugarait. Legyen szó családi kikapcsolódásról, baráti találkozóról, vagy egy romantikus sétáról, egy könnyű ebéd, hűsítő üdítő vagy színpompás koktél kiváló alkalmat ad egy hosszú beszélgetésre, pihenésre.

A Dunakorzón méltóságteljesen elnyúló gourmet teraszon mindenki ellazulhat. A peppers! Mediterranean Grill könnyű, mediterrán fogásokkal és a hazai konyha legkiválóbb ételeivel várja vendégeit, az Aqva Bar pedig színpompás koktélokkal és 5-10-20 perces snackválasztékkal várja mindazokat, akik éppen csak belekóstolnának a nyár ízeibe. A dunai panoráma minden asztal kiváltsága, így itt a csodálatos kilátás és Budapest egyedülálló hangulata mindenki számára elérhető. A terasz minden nap nyitva áll, így legyen szó egy hétköznapi menüebédről, péntek esti koktélozásról vagy hétvégi svédasztalos étkezésről, a város szívében kétségtelenül a peppers! a legkiválóbb választás.

A Funzine tippje: Válassz a lenyűgöző, gyümölcsös limonádékínálatból, amely városszerte egyedülálló. Ha tombol a kánikula, kóstold meg az egzotikus maracujás változatot, vagy kérd a ház jegesteáját!

Café Brunch Budapest

1065 Budapest, Hajós utca 26/b

Végre élvezhetjük a napindító reggelinket a szabadban, miért ne tennénk ezt Budapest egyik legszebb éttermében? A Hajós utcai Café Brunch finom reggelikkel – például ínycsiklandozó tojásételekkel, kontinentális reggelivel és péksüteményekkel – várja vendégeit, amelyet a hangulatos szökőkút szomszédságában fogyaszthatunk el reggel 8 és délután 2 óra között. A harmonikus környezetben még a hétfő reggel is kellemesen indul, de egy könnyed ebédet vagy vacsorát is kóstolhatunk az étteremben. Szürcsölhetsz frissen őrölt kávét vagy rendelhetsz egy művészien tálalt főételt minőségi magyar borral vagy kézműves sörrel, nem fogsz csalódni. A Café Brunch minden nap este 10-ig vár.

blank

Buddha-Bar Budapest

1052 Budapest, Váci u. 34.

A nap süt, a madarak énekelnek, a Buddha-Bar nyári terasza pedig egy kellemes délelőttre vagy hangulatos estére invitál a friss levegőn, finom ételek társaságában. Az étlapon találsz majd szezonális ajánlatokat, sushiválogatást, távol-keleti különlegességeket és az á la carte felhozatal mennyei fogásait, amelyek elkészítéséért Osama Kutaini főszakács felel. A Buddha-Bar ázsiai fúziós konyhája nem csupán egy különleges kulináris utazásra visz, de frissítő italokkal és egyedi koktélkreációkkal is vár, mikor a hőmérséklet magasra száll. A terasz 12 és este 11 között van nyitva.

blank

Black Cab Burger

1088 Budapest, Rákóczi út 19.

1095 Budapest, Mester utca 46.

A Black Cab olyan ízkavalkáddal várja vendégeit, hogy a szerelem első harapásra garantált. Csillapítsd éhségedet, az étterem teraszán lazulva, mennyei hotdogok, házi brownie-k és szaftos hamburgerek társaságában. Ha megszomjaznál, angol üdítők, sörök és magyar gyümölcslevek széles választéka áll rendelkezésedre. Az étterem „csináld magad” koncepciója lehetővé teszi, hogy a vendégek maguknak állítsák össze hamburgerüket, de vannak persze csábító ajánlatok is. A Black Cab hihetetlenül finom havi ajánlatavál, a Smoky Ranger Burgerrel – benne marhahússal, baconnel, cheddar sajttal, pirított hagymával és friss zöldségekkel – például nem lehet mellélőni.

blank

KicsiZso

1027 Budapest, Frankel Leó út 11.

A KicsiZsóban új értelmet nyer a kiadós reggeli: legújabb bagelkreációjuk méltán viseli a „The King” nevet, hiszen a két bagel közé, pesztóval töltött és baconbe forgatott camembert sajt, szárított paradicsom és olívaolaj került ezúttal. A barátságos helyre egyébként napi ebédmenüre is betérhetünk, akár klasszikus étkekre, akár valami különlegességre vágyunk. A KicsiZso terasza a tökéletes hely a kikapcsolódásra, ha néhány órára szívesen magad mögött hagynád a város zűrzavarát, és átadnád magad a páratlan ízélménynek.

 

blank

Spoon the Boat Restaurant

1052 Budapest, Vigadó tér 3. kikötő

A madarak azt csiripelik, hogy a Spoon nyári menüje már készülőben és nagyon ütős lesz! Nem mintha másra számítottunk volna, hiszen az étterem séfcsapata (Szűcs Róbert főséf, Kriskovics Ádám séf, Lisztis Ferenc cukrász) utánozhatatlan, így mi már alig várjuk, hogy megkóstolhassuk a szezonális különlegességeket. A kiváló fogásokon kívül, a vízen békésen ringatózó hajóétterem híres lenyűgöző kilátásáról a budai nevezetességekre, amit a nyitott teraszon élvezhetünk a jó időnek köszönhetően. A naplementék egyszerűen csodálatosak innen, így érdemes akkortájt időzíteni a kulináris kalandot.

blank

Remiz

1021 Budapest, Budakeszi út 5.

A Remiz Kávéház és Söröző egy békés oázis a mindig nyüzsgő fővárosban, ahol a tradicionális magyar ízeket nemzetközi trendekkel kombinálják, így régi klasszikusokat és modern kedvenceket egyaránt találni náluk. A budai zöldövezetben megtalálható étterem lávakövön sült ínyencségekkel, különleges desszertekkel és barátságos környezettel várja vendégeit. Lassíts le, dőlj hátra és hagyd, hogy Buda gyöngyszeme elkápráztasson: élvezd a napsugarakat udvarias kiszolgálás és finom ételek társaságában a Remizben.