48 év után bezár az egyik kedvenc retro éttermünk

Tegnap osztotta meg a szomorú hírt a Pajtás Étterem a Facebook-oldalán, mely szerint június 30-án bezárják a kapuikat a retro fogásokra éhezők előtt. A Gyorskocsi utcában lévő étterem 1969 óta várta a klasszikus magyar konyha kedvelőit gyermekkorunk menzáinak hangulatát idéző ételeivel. 

Derült égből villámcsapásként sújtott le a Pajtás Étterem tegnapi Facebook-bejegyzése, melyben közlik, hogy vezetői döntés miatt ezen a héten pénteken nyitnak ki utoljára.

Az éttermet a Junior Zrt. üzemelteti, mely vállalat elsősorban közétkeztetéssel foglalkozik, így a kedvenc Pajtásunk sajnos „kilógott” a profiljukból, ráadásul az utóbbi időben már nem is tudták nyereségesen üzemeltetni a helyet.

A Pajtás az elmúlt évek során egyre gyengébb eredménnyel működött, így kényszerű, de észszerű döntés született

– írta a Junior Zrt közleményében.

A cég 300 alkalmazottat foglalkoztat és naponta 40.000 adagnyi ételt állít elő. Ennek a „nagyüzemi termelésnek” a gazdaságos működtetése a fő céljuk, emellett pedig a kiskereskedelmi vendéglátás fellendítésére már nem tudnak fókuszálni,  írja a hvg.

Szerencsére a mostani bezárás nem jelenti azt, hogy sosem fog újra kinyitni az étterem: bármelyik vállalkozó újra megnyithatja a helyet, ha kellő fantáziát lát benne. Sőt, maga a Junir Zrt. is ebben reménykedik.

Ahogy közleményükben is írták:

„a cégcsoport minden munkatársa köszöni a vendégek eddigi hűségét és szeretetét és reméli, hogy a közeljövőben akad majd olyan eltökélt üzemeltető, aki a Pajtás Étterem szellemiségét megtartva, az elengedhetetlen felújítás után ismét megnyitja a vendéglőt”.