Fedezd fel a Balaton déli partját 4 izgalmas kirándulással

Bármennyire is szeretünk kifeküdni a strandra, süttetni magunkat, majd kicsit megmártózni a Balaton vizében, a tóparttól távolabb is megannyi érdekesség és látnivaló várja a nyári üdülőket. Négy olyan helyet mutatunk a Balaton déli partján, amit érdemes lecsekkolnod, ha már nagyon unod a napozást, vagy csak jobban meg szeretnéd ismerni a magyar tenger környékét. 

Szóládi löszpincesor

A  löszfalba vájt pincéket a II. világháborúban többnyire még búvóhelyként használták, de mivel a hőfok egész évben állandó, így kiválóan alkalmas borok tárolására is.

Balatonlelle-kishegy

A túlsó part egészen Badacsonytól Tihanyig belátható, előtte a mindig más és más színét mutató tóval, ami év- és napszakonként különböző arcát mutatja, hol mélyzöld, hol gyöngyház, olykor pedig olyan kék, hogy nem tudni, hol végződik a víz, és hol kezdődik az ég.

Gömbkilátó, Balatonboglár

A  Somogy megyei Balatonboglár egyik jelképe. A vulkanikus eredetű, a Balaton szintjétől mérve körülbelül 60 méter magas Várdombon álló, 15 méter átmérőjű építményből a tóra nyílik kilátás.

Deseda-tó

Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a kaposváriak kedvelt pihenő- és üdülőhelye. Nyáron strand, télen korcsolyapálya. A Toponárhoz közeli részt főként a fiatalok, a sportolást és a strandolást kedvelők látogatják, míg a Kaposfüredet, Magyaregrest és Somogyaszalót érintő partszakasz a csendet, nyugalmat keresők pihenőhelye.