9 must have Balatonboglár-környéki program a nyárra

Egymást érik a programok a Balatonnál nyáron. Szinte minden városban rendeznek a szezonban valamilyen különleges fesztivált, amiért érdemes ellátogatni az adott településre. Mi most Balatonboglár és Fonyód környékén néztünk körbe, hogy megtudjuk, milyen érdekes programokkal készül a két város és környéke az idei szezonra. Íme, a 9 legígéretesebb esemény!

Babel Sound Világzenei fesztivál – Balatonboglár – július 17 – 22

2017, jövünk! Nyár, Balaton, Babel Sound Fesztivál! Megvan az, amikor a balatoni naplementében az egész világ feloldódik? Amikor a lüktetésben összekeverednek a kultúrák. 2017. július 17-22. az idei dátum! Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján.

Részletekért katt ide.

Balatonboglári Szüreti Fesztivál – augusztus 17 – 20.

Negyvenegyedik alkalommal is megrendezik Balatonboglár, sőt, az egész Balaton egyik legmenőbb fesztiválját, a Balatonboglári Szüreti Fesztivált. Itt annyi ihatsz, amennyit nem szégyellsz, és biztos lehetsz abban, hogy jobbnál jobb borokba kóstolhatsz bele. A hangulatot tovább fokozza az a rengeteg sztárfellépő, akik a fesztivál 2 hatalmas színpadán fognak fellépni. De lesz itt kézműves – és kirakodóvásár is, szüreti felvonulás és vidámpark, úgyhogy nyugodt szívvel kijelenthetjük: erről a fesztiválról semmit sem hiányolhatunk majd.

Részleteket itt találsz.

Balatoni Retro Fesztivál – Fonyód – július 21 – 22.

Két napon át a retróé lesz a főszerep Fonyódon. Az alapozás már péntek délután 3-kor elkezdődik, ekkor a retro ruhákba öltözött hostessek fogják körbejárni a Panoráma strandot, ahol a fürdőzők leadhatják a kívánságaikat, hogy milyen retro zenét szeretnének hallgatni az esti bulin, ahol az Apostol zenekar is fel fog lépni. Másnap pedig a 3. Magyarországi Strandsalsa bajnoksága fogja színesíteni a programot, az éjszaka Dj Dominique fog a hangulatról gondoskodni. Akár szereted a retrót, akár nem, ezen a két napon tutira meg fogod imádni a ’70-es, ’80-as évek zenéjét.

Több infóért katt ide.

BL Yachtclub & Apartments – Balatonlelle

Felfrissülést, szórakozást, a Balaton legjavát garantálja a BL Yachtclub & Apartments, ahol a szezon nemcsak a nyári hónapokban, hanem egész évben tart. A strandolni vágyók a gyermek- és fürdőmedencéik mellett a club saját, homokos partját is igénybe vehetik, aminél tökéletesebb helyszínt el sem tudnánk képzelni a napozáshoz. A clubban télen sem áll le az élet: műjégpályájuk a hideg hónapokban is remek szórakozási lehetőséget nyújt, ráadásul a különleges, felejthetetlen élményt ígérő jégkörhintát is kipróbálhatjuk, de jégkacsát is faraghatunk és vitorlázhatunk is. Hiszen tudjuk: a balatoni vakációzás a BL Yachtclubban egyet jelent az izgalmas, felejthetetlen programokkal!

További infókat itt találsz.

Dog Beach Fest – Fonyód – július 14 – 16.

A Dog Beach Fest hasznos programokkal, kiállítókkal várja a kutyabarátokat. A kutyás kikapcsolódás garantált, és rengeteg, a felelős kutyatartást népszerűsítő programokkal is találkozhatnak a kikötőbe és a Kutyás strandra látogatók. A jelen lévők információt kaphatnak arról, hogyan őrizhetik meg a kutyájuk egészségét, és a balatoni kutyabarát szolgáltatásokról is, a Kutyabarát Balaton Élménykalauz közreműködésével. Kutyakiképző tanácsai, kiállítók portékái és civil szervezetek közreműködése is színesi az eseményt, és itt lesz a különleges önkiszolgáló kutyamosó is.

Továbbiakért katt ide.

Fonyódi Harcsafesztivál – augusztus 25 – 27.

Ennél jobban nem is zárhatnánk a nyarat! Az augusztus végén megrendezett Fonyódi Harcsafesztivál az egyik legjobb halas program lesz a Balatonon. A fesztivál legfontosabb hozzávalója természetesen a harcsa lesz. Most bebizonyosodik: rengeteg finomságot lehet készíteni a harcsából. Az esemény további célja az is, hogy felhívják a figyelmet az élővizek védelmére. Aki pedig nagyon profinak érzi magát a főzésben, a főzőversenyen bizonyíthatja be, mire képes. A gyerekek is jól fogják érezni magukat a harcsafesztiválon, ugyanis számukra is készültek programokkal a szervezők.

További infókért ide kattints.

XVIII. Jazz és a Bor fesztivál – Balatonboglár – július 12 – 15. 

Mi passzolhatna jobban a borhoz, mint a jazz?  Szerencsére a XVIII. Jazz és a Bor fesztiválján mindkettőből hatalmas adagot kapunk. A négynapos rendezvényen minden nap este 8 órától kezdődnek a programok: 2-2 jazzkoncerttel és 4-6 borásszal készülnek a szervezők. A családosoknak a kicsiket sem kell otthon hagyniuk: a játszósarok a piciknek is remek szórakozást garantál. A fesztivál nívóját nemcsak az bizonyítja, hogy 2010-ben elnyerték a Magyar Fesztiválszövetség minősített fesztivál címét, de az is, hogy idén már 18. alkalommal kerül megrendezésre. A belépés 14 éven aluliak számára ingyenes.

Részleteket itt, vagy az esemény Facebook-oldalán találsz.

Balatonlellei Borhét – július 28 – augusztus 6.

Már negyed évszázada kóstolhatjuk meg a Balatonlellei Borhéten a balatoni régió legjobb borait. A gyönyörű település már önmagában kiváló úti cél, ám ha a borhét idején keressük fel Lellét, egészen biztosan felejthetetlen vakációban lesz részünk. Az esemény alatt az összes helyi pincészet kínálatát végigkóstolhatjuk, ráadásul egyéb programokkal is készülnek a borhétre, számos fellépő fog fellépni Balatonlelle színpadán. A Borhét legizgalmasabb időszaka az utolsó két napja, amikor megválasztják a borhét borát és borkirálynőjét is.

A Facebookon még több infót találsz.

Sárkányfesztivál Mesefesztivál – Balatonszárszó – július 29- augusztus 5

Ne aggódj, nem egy félelmeset sárkányt engednek szabadjára Balatonszárszón, hanem egy sokkal békésebb teremtménnyel, Csukás István népszerű mesehősével, Süsüvel találkozhatsz a Sárkányfesztiválon. A Mesefesztivál igazi családi szabadidős elfoglaltság, ahol a gyerekeket és felnőtteket a Csukás Színház várja izgalmas programokkal. A színházi előadások, koncertek és családi gyerekprogramok mellett lesznek zenés mesejátékok és sok egyéb attrakció is. Szerencsére abban is biztosak lehetünk, hogy nem Süsü lesz az egyetlen Csukás-figura, aki belefuthatunk a fesztiválon.

Részleteket itt találsz.