Induljon jól a reggel: Az 5 kedvenc kávézónk a fővárosban

Mi kell ahhoz, hogy jól induljon a nap? Kávé biztosan. Otthon, máshol, koffeinnel, koffeinmentesen, hidegen, melegen, kotyogósból vagy filterrel – íme, kedvenceink Budapesten.

Typo Bar

A multifunkciós Typo délelőtt reggelizőhely, délben bisztró, este pedig bár, mindezt színesíti még a galérián található vintage ruhabolt és az időszakos kiállítások is. Egy finom kávét persze a nap bármely szakaszában elfogyaszthatunk napfényes teraszukon lazulva vagy épp vintage kincsek között turkálva.

Madal Cafe – Espresso & Brew Bar

Az ország egyik első, újhullámos kávét szervírozó bárja 2013-ban nyitotta ki kapuit, azóta pedig két újabb üzlettel bővült. Minőségi kávéjuk semmihez sem hasonlítható, amit természetesen elfogyaszthatsz helyben az Alkotmány utcában, a Hollán Ernő utcában és a Ferenciek terén, de elvitelre is kérheted, ha úgy tetszik, mindenmentesen.

Műhely Egyetem Cafe

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán megbúvó Műhely kávézót csak az igazán bennfentesek ismerik. A Múzeum körúti kampuszon található épületegyüttes alagsorában megbúvó kávézó az egyetemisták kedvenc helye: az alagsori helyiség hangulatvilágításában kényelmes kanapékon pihenhetnek és cseverészhetnek a fiatalok két előadás között. Az árak igazán barátiak, ez azonban korántsem megy a minőség rovására. Az isteni kávék mellett vannak különféle szendvicsek – az avokádós-baconös egyszerűen zseniális –, sütemények, saláták, de napi leves és főétel is található a kínálatukban.

Kotyogó

A finom kávék mellett brunch, könyvklub, Babychino, sőt még masszázsszalon is helyet kapott a Szent István körúti aprócska kávézóban. A mindig nyüzsgő körúton igazi kis nyugalomszigetként üzemel a hangulatos kis kávézó, de akit nem zavar a forgalom, a jól kialakított teraszon is elfogyaszthatja finom cappuccinoját.

My Little Melbourne Coffee

A Madách téren és a külvárosban is megtaláljátok a filteres kávé honosítóját, a My Little Melbourne kávézójait. Az igazi kávéfanatikusok minden hónap közepén kipróbálhatják összes kávéjukat – amelyekből jócskán akad – az úgynevezett cuppingokon. A fekete nedű mellett kaphatók teák, chai lattek, dzsúszok, üdítők, szendvicsek, péksütemények, sőt az Anjuna Pops süteményei is (amikről már írtunk nektek ITT).