Hűsítő édességek városszerte: Itt fagyizz idén nyáron

Nyáron késztetést érzünk, hogy a hűtött irodából kilépve a harminc fokba hazafelé menet megjutalmazzuk magunkat egy-két gombóc fagylalttal vagy jégkrémmel. A testnek márpedig meg kell adni, amire vágyik, így hát mutatjuk, hol lehet jót fagyizni a fővárosban.

Levendula Kézműves Fagylaltozó

Az ország számos pontján hozzájuthatunk a Levendula Kézműves Fagylaltozó több mint 100 fajta kézműves fagylaltjához, amelyek mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül, minőségi alapanyagokból, kézzel készülnek. Vannak szezonális fagyik, ilyen például a mentás bodza, a levendulás fehér csokoládé vagy a japán zöld tea, és állandó kedvencek, melyek között vegán, cukor-, tej- és gluténmentes is mindig akad. A hidegebb hónapokban a nyár sztárjait felváltják a kézzel készített bonbonok és mindenki kedvence, a forró csokoládé.

Fragola Fagylaltozó

A Fragola nyolc budapesti üzletéből legalább egynek biztosan mindenki visszatérő vendége. Ez persze nem véletlen: a választék nagy, a személyzet kedves, az árak pedig korrektek. 300 forintért meg lehet kóstolni többek között a kurkumás kesudió fagyit, az amaréna meggyfagyit és a cukormentes sós földi mogyorófagyit, de egy gombócnál úgysem tudtok majd megállni.

Anjuna Ice Pops

Jégkrém újragondolva: természetes, növényi alapú, gluténmentes, vegán ice popsok (és kutya-pops a kiskedvenceknek). Az Anjuna üzleteiben nyers sütik és acai bowl is található, de kapható jeges latte és jeges matcha latte is. A tartósítószerek, ízesítők és színezékek nélkül készült jégkrémek repertoárja egyébként szezonálisan változik, jelenleg kipróbálhatjátok többek között a borneói vaníliás bors ízű ice popot, de a málnás chia pudingot is.

Gelarto Rosa

Nem csupán a Bazilika tövében nyalhatod el a város legromantikusabb, természetes alapanyagokból főzött olasz fagyijait, hiszen immáron a Sas utcai Gelarto Bistroban és a Hercegprímás utcai Gelarto Pop Up Store-ban is kaphatók a fagyicsodák. Próbáld ki a különleges fekete szezám fagyit, vagy a szezonális és laktózmentes bodzás ízűt!

Erdős és fiai Cukrászda

A 2012-ben alapított Erdős és fiai Cukrászda a kelenföldi kissé szegényes gasztronómiai palettát színesíti. Vannak cukormentes, laktózmentes fagylaltok is, de mindenki, aki teheti próbálja ki a háziverseny győzteseit: a vaníliát rózsaborssal, a fekete ribizlit fehér csokival és a sáfrányos túrót!

Daubner Cukrászda

Azt hiszem, a budai Daubner Cukrászdát senkinek sem kell bemutatni, a délutáni kígyózó sorok magukért beszélnek. Az ikonikus cukrászda 116 éve látja el Budapestet finomabbnál finomabb tortákkal, csokoládéval, parfékkal, pogácsákkal és fagylalttal, összes terméküket bátran ajánljuk kipróbálásra. Utóbbiból a klasszikus E-80 és az epres joghurt fagyit mindenképp próbáljátok ki!

Képünk illusztráció

Jono Yogo

Magyarország első önkiszolgáló frozen yogurt bárja 2013-ban nyitotta ki kapuit az Árkádban, azóta négy másik üzletet nyitottak, választékuk pedig 53 ízre és 69 toppingra duzzadt. Válogatva a jeges joghurtok és feltétek között mindenki újra gyereknek érezheti magát, ha betér a Jono Yogo egyik bárjába. Június 29-én megjelenő számunkban 30% kedvezményre jogosító kupont találtok, keressétek a terjesztési pontokon!