Segítünk kimaxolni ezt a hétvégét is! – Hétvégi programajánló

Hiába állt ezt a hét is csak 4 munkanapból, mi már eléggé elfáradtunk így a végére. Ezért összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, hogy feledjük a bút, kipihenjük magunkat és fantasztikus kedvünk legyen. Íme!

 

Csütörtök – június 8.

Margó Irodalmi Fesztivál 2017 – Petőfi Irodalmi Múzeum – vasárnapig

Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszáz oldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon. Kilencedik alkalommal gyűlnek össze a kortárs magyar irodalom nagyjai és mutatják be a könyveken túli világot.

Részletekért katt ide.

Taste of England evening with THE WHU – Hard Rock Cafe – 20:00

A brit életérzést a The Who magyar tribute zenekara a THE WHU biztosítja hamisítatlan angol rock zenével. A THE WHU koncertjein a Who teljes munkásságát megidézi a beat korszaktól Woodstockon és a rock operákon át a sikeres TV-sorozat zenékig.Csak ezen az estén 10% kedvezmény a London Burgerre!

Továbbiakért katt ide.

FOGAS 7! – Fogas Ház – szombatig

Aggodalomra semmi ok, a Fogasház idén sem veszi el a lehetőséget tőletek, hogy felköszöntsétek születésnapja alkalmából! A konyakmeggyek, drága ajándékok és jókívánságokért cserébe ők is beleadunk mindent, 7 tánctéren a Lärm plafonjától a nemrég birtokba vett pince padlójáig!

A buli részleteiért kattints ide.

Parfüm: Egy gyilkos története – Bem Mozi – 19:00

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t halálra ítélik tizenhárom nő megöléséért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

Részletekért kövesd az illatot vagy inkább csak kattints ide.

Péntek – június 9.

CUPÁKOS | Megnyitunk! Mulatunk! – Cupákos – 18:00

Lesz itt minden, ami igazán szaftos, a hatalmas marhaoldalastól az illatos kolbászokon át a pezsgős káposztáig, a rendhagyó desszertről nem is beszélve. Egy szó mint száz: június 9-én pénteken nagy zenés lakoma közepette nyit meg a hely, úgyhogy mulathatsz és húst hússal eszünk!

Részletekért katt ide.

Tripo x DRK Kollekció bemutató – Fröccsterasz – 19:00

„Tripsánszki Dávid (Tripo) vagyok. Festő, grafikus. Gyerekkorom óta hivatásomnak érzem a rajzot, festészetet. Tudtam, hogy az érzés és a vágy örökké fog égni a szívemben. Próbálkoztam letérni az utamról, de nem ment. A sors mindig visszatérített. Egy idő után nem ellenkeztem és feltettem rá az életem. Nem jártam a képzőre vagy az iparra. Nem tanultam évekig bokát rajzolni. Nem magamnak, hanem más öröméért festek.”

Ha ennél is jobban megismernéd a művészt, erre a linkre kattintva el is kezdheted.

Oops #01 – The New Queer Party – Anker’t – 22:00

Új queer buli az Anker’t-ben, minden pénteken! A ’80-as, ’90-es évek zenéjétől kezdve a technoig és housig mindenfajta zene fel fog csendülni az éjszaka folyamán.

Részleteket itt találsz.

NECC PARTY Necc of 90’s + 00’s – Budapest Park – 22:00

Riszpekt! Budapest legnagyobb bulikája Budapest legnagyobb parkjában újra! A nyárnyitón telerakták a helyet és máris itt a következő havi NECC adag: a kilencvenes és kétezres évek leggyalázatosabb, egyben legforróbb dalai, sajátos hangulatban tálalva, ahol Ali G is elégedetten csettintene. Backstreet Boys és Hip Hop Boyz, Spice Girls és Girls Aloud, Bon-Bon és Bon Jovi, Sum 41 és Eiffel 65. Legnagyobb alap.

Részletekért katt ide.

PIVO Summer Opening – Pivo &Bar – 22:00

Ölts dögös vöröst, de itt most nem a minikre, hanem az őrülten szexi és a Baywatchból már már kultikussá vált fürdőruhákra gondolunk, amit sós víz helyett péntek éjjel alkoholban áztathatsz. A hanghullámok meglovagolója, az RnB All Stars fenegyereke, Gem-B!

Továbbiakat itt találsz.

Ben Williams Sound Effect – MOMkult – 20:00

A fiatal jazzgeneráció egyik legtehetségesebb basszusgitárosa, a Washington D.C.-ben született Ben Williams saját együttese élén mutatkozik be Magyarországon, melyben vele egyívású, élvonalbeli amerikai sztárjelöltek szerepelnek.

Ha még többet olvasnál a srácról és a programról, ide kattints.

Szombat – június 10.

A szecesszió világnapja – Iparművészeti Múzeum – 11:00

Magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepeljük a szecesszió világnapját, amely a Réseau Art Nouveau Network nemzetközi szecessziós szervezet hivatalos programjai közé is bekerült. Ezen a napon a világ minden tájáról számos intézmény csatlakozik a századforduló jellegzetes képző- és iparművészeti irányzatát bemutató programsorozathoz. Az idei évben a tánc, a mozgáskultúra, a szecessziós formákban rejlő mozgás és ritmus felől közelítünk a korszak művészetéhez.

További információkat itt találsz.

Itt a budapesti Ébresztő! – Élesztő – 13:00

Az ínycsiklandó Awaken Company kávék mellett az Uptostyle termékeit is megtalálod a kínálatunkban! Péksüti és juice kóstolóval, finom falatokkal és megannyi kedvezménnyel ünneplünk ezen a napon! Minden kávét és terméket 10% kedvezménnyel kaphatsz meg az esemény ideje alatt!

Részletekért katt ide.

Stil Vor Talent Festival – Budapest ● Daytime Event – Raktár Beach – 13:00

Az egynapos fesztivál nappal a Margit-szigeten kezdődik, ahol nemcsak a Raktár Beachen táncolhatunk a house, minimal és deep zenékre, hanem a szórakozóhely melletti területen is, ami a Stil Vor Talent kedvéért homokos plázzsá fog alakulni. A hangulat, a zene és a dekoráció egyedi és egyedülálló lesz, olyan, amilyennel eddig még sosem találkozhattunk a szigeten.

Továbbiakért ide nézz be.

Stil Vor Talent Festival – Budapest ● Nighttime event – Akvárium – 23:00

A napközben a Raktár Beach-en tomboló buli természetesen éjszakára sem áll le, csak átköltözik az Akvárium Klub nagyhalljába, ahol már erőteljesebb ütemek fognak felhangozni, olyan sztárfellépőknek köszönhetően, akik hazánkban (eddig) még kevésbé ismertek. A nap egyik legnagyobb durranása  Oliver Koletzki lesz, aki friss albumát is prezentálni fogja a közönségének.

Részleteket itt találsz.

Mike Doughty  – Gödör Klub- 20:30

Mike Doughty egy valódi világsztár! Amerikai dalszerző, gitáros, énekes, a Soul Coughing együttes alapítója. Éppen európai turnén jár, így szerencsénkre beugrik a Gödör Klubba, hogy a magyar közönséget is elvarázsolja szóló koncertjével. Fantasztikus estének nézünk elébe, semmiképpen se hagyjátok ki ezt a páratlan alkalmat!
A belépés ingyenes.

Részletekért katt ide.

Vasárnap – június 11.

K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó – Ötvenhatosok tere – 8:00

Fusd le a maratoni távot kollégáiddal vagy barátaiddal váltóban. Idei újdonság, hogy a 42 km-es távot már 2, 3, 4, 5 vagy akár 6 fős csapatban is teljesíthetitek! Az esemény a Fut a cég! sorozat egyik nyári állomása. Készüljetek együtt, álljatok rajthoz, és győzzétek le a konkurencia csapatát!

További részletekért kattints ide.

Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja – Szentlélek tér – 18:00

Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy azt kitervelték.

Nézd meg az esemény Facebook-oldalát is.

MEKDSZ-Juniális: Piknik a Margit-szigeten – Margit-sziget – 16:00

Egy igazi feszültség levezetős, fellélegzős, játékos, hálaadós, dicsőítős MEKDSZ feelinges alkalomra lehet számítani a Margit-szigeten.  A program nem lesz túlzottan kötött, játékokat, játékötleteket, énekeket, hangszereket lehet hozni, csak előtte egyeztess a szervezőkkel. 

Részletekért katt ide.