Egy budapesti kávézó Európa legjobb történelmi kávézói közé került

A híres angol magazin, a Telegraph utazási rovatában összegyűjtötte azt a 14 történelmi cukrászdát, ahol szerintük inniuk kell egy pohár kávét és enniük valami finomat az olvasóiknak, mielőtt meghalnának. A listán egy budapesti kávézó is szerepel, melyről nekünk elsősorban a finom sütemények jutnak az eszünkbe. Így vagy úgy, mindenféleképpen érdemes elmenni a Gerbeaud Caféba. (És nemcsak az angolok, de szerintünk is.)

A Telegraph a cukrászdák és kávézók egyik fellegvárának is számító Budapesten a Vörösmarty téri Gerbeaud Cafét ajánlja,ahol mindenféleképpen innunk kell egy csésze feketét, ha nem akarunk lemaradni egy fantasztikus élményről. Az angol magazin 1858-ig eredezteti a Gerbeaud történetét és megemlékezik Gerbeaud Emilről, a svájci származású cukrászról, akinek olyan finomságokat köszönhetünk, mint a konyakos meggy, vagy a zserbó szelet, mely találmányok mennyei ízeiről inkább nem is írunk miniértekezést, hiszen valószínűleg mindannyian tudjuk, mennyire ellenhallhatatlanul finom édességekről van szó.

Teljesen mindegy, hányszor voltál már a Gerbeaud-ban, ezen a héten muszáj beiktatnod a programodba, hogy elfogyassz itt egy kávét és egy zserbószeletet. Mi már indulunk is!