Jönnek a hajós bulik a Dunán

Május 20-án elindul a hajós party szezon is, azaz Budapest Duna vonulata alkalmanként bulikkal hangosodik fel.

A jó idő nem csak a szabadtéri bulikat, hanem a hajós partykat is elhozza magával. Nincs is annál kellemesebb érzés, amikor a Duna hullámzásán, lágy szellőjével simogatva bulizhatunk egy jót barátainkkal karöltve, kedvenc zenei stílusunk fellépőire.

Az elektronikus zenei szórakoztatás az elmúlt évtizedben olyan mértékben fejlődött e téren is, hogy ma már több olyan esemény közül válogathatunk, ami a dunai hajózás és a partyk élményének keveredését hozza el számunkra.

Már a 2000-es évek elején is adódott pillanat, amikor megkaphattuk ezt a szórakozási összetételt, valamikor még a Strictly csapat is szervezett hajós bulit, de sosem eresztettek az új események kellő mértékű gyökeret, így ezekre csak egy-egy legendás pillanatként tekinthetünk vissza.

Aztán jött kerek 10 évvel ezelőtt a The Debut crew ötlete, hogy a Hunyadi hajót kibérelik egy estére és közönségüket vízre bocsájtják, és persze zenei vonulatukat is magukkal viszik. Az első hajós buli olyan jól sikerült, hogy azóta minden évben megismétlik, általában hazai DJ-kkel, rend szerint a nyári szezon nyitásaként.

Ez lett a Debut Yacht sorozat, ami idén már 10. jubileumát tartja és mondhatni ez lett a hajós bulik első olyan történelmi eseménye, ami a kezdetek óta rendszeresen jelentkezik. Idén május 27-én húzzák fel a horgonyt, Andras Garay, Rizkid & Kormix, Azteca és Nigel Sorter zenei prezentálásával.

Valószínű, hogy a Hi!Fly szervezői is eltévedtek egy ilyen hajós bulira, vagy csak messziről hallottak róla és ők maguk is meg kívánták teremteni a saját formájukra ezt a szórakozást közönségük számára. Így gondoltak egy nagyot és 2014-ben elindították az első Cruisin hajót, ami annyira nagy siker lett, hogy mára rendszeres partykkal jelentkeznek a legnagyobb magyar rendezvényhajó, az Európa fedélzetéről.

Idén már két dátumot is a tudtunkra adtak, ami szerint május 20-án futnak ki először a vízre egy izgalmas, hazai, houseokat nem visszatartó line uppal, majd június 4-én már újra velük tarthatunk majd egy nagy álmuk megvalósításában, amikor is a hazai repertoár mellett velük tart a német producer, Einmusik!

Varázslatos utazást ígérnek a szervezők, melyek közül a Debut Yacht az éjszakai panoráma, a Cruisin pedig a napfényes és naplemente állapotok élvezetére esküdött fel. A jó hír, hogy mindkét hajón az eső ellen is védekezhetünk, de szorítsunk, hogy az időjárás is velük legyen, és átható élmény kerüljön a szórakozásunk újabb mérföldkövébe!

A jó közérzet, a legjobb elektronikus zenék, a csodás, budapesti panoráma és a Duna menti környezet látványa garantált, már csak mi kellünk hozzá, hogy ott legyünk!

A képeket a szervező csapatok közösségi oldaláról kölcsönöztük, a hajós buli gondolatát pedig segítse elő ez a két after videó az előző évek