Videós beszámoló: Felejthetetlen bulit csapott a HVOB Budapesten

Április utolsó szombat éjszakájára igazán különleges programmal készült az Akvárium Klub. Az osztrák elektronikus duót, a HVOB-t látták vendégül, akik Winston Marshallal közösen léptek színpadra bemutatni legújabb, Silk című albumukat. A bulin mi sem bírtunk nyugton maradni, és rengeteget videóztunk. Mutatjuk!

A Silk Tour keretén belül már egy tucat európai város megtapasztalhatta az együttes új dalainak hatását, mi utolsó előttiként kerültünk a turnénaptárba, egy nappal a müncheni felvonás előtt.

Addigra már mindenhol teltházas koncertekről és fergeteges hangulatról lehetett hallani, olvasni, aztán végül nálunk is kikerült a „Sold Out”-tábla, szerencsére nem a tömegiszonyos módon, hanem a kényelmes szórakozást előtérbe helyezve.

A koncertre egy kicsit késve érkeztünk, de már akkor sejteni lehetett, hogy jó élményben lesz részünk. A koncert első aspektusaként azt élhettük meg, ahogy a sötétségből selymesen lágy hangok áradtak.

A kellő minőségű ráhangolódás közben csak sikerült lemaradni még 10 percnyi hanghatásról, de ezt követően már képtelenek voltunk kimozdulni a tánctérről, mert egymást követték a jobbnál jobb zenék.

Néha kicsit sötét és még sötétebb részletekben kaptuk meg az új pulzálásokat, Winston Marshall gitárjátékával, trentemolleres stíluselemekkel.

Az együttes által generált hangörvényeket, az elektromos gitár kitekert hangját és a sötétben villódzó fényeket mindenki szájtátva figyelte és hallgatta.

Talán az egyik legjobb részlet az volt, ahogy az előző track egy feketelyuk-szerű berántással ért véget. Természetesen a közönség hatalmas ovációjával kísérve.

Természetesen az új, érzelmes dalok is megszólaltak.

Ahogy a Torrid Soul című sem hiányozhatott a repertoárból, ami hihetetlenül jól szólalt meg élőben.

Az új dalok élőben való megismerését a koncert végének közeledése szakította meg, így üdvözölhettük a régi nagy kedvenc, az Azarel című számot.

Az igazán táncolós alapokkal rendelkező dal persze fenekestül felforgatta a táncteret, így nagyon nehéz volt elengedni a HVOB-t. Nagy taps és füttykoncert vette kezdetét.

A kitartó visszataps és ováció végül meghozta az eredményét, a zenekar tagjai visszatértek a színpadra, hogy eljátszanak nekünk még egy nagy kedvencet, a Dogs címűt, amit a videózás helyett inkább már mi is végig táncoltunk.

Na, jó! Önzetlenek maradtunk, hogy meg tudjuk azokkal is osztani, akik kihagyták ennek a nagyszerű zenekarnak a fellépését, hogy lássa mindenki, mekkora bulit is csinálnak.

A teljesen felfokozott hangulatot persze óriási sikítással és tapssal vezettük le, de hogy is történhetett volna másképp egy ilyen koncertet követően.

Ilyen volt tehát a HVOB albumbemutatója Budapesten, ami, állítjuk, hogy az elmúlt idők egyik legjobban sikerült koncertje volt. Ennél jobb szombat esti programot keresve sem találhattunk volna. Csak egyet bántunk az egészben, hogy vége lett, mert szívesen élveztük volna még pár órán keresztül!

Kiadójuk, a Stil Vor Talent igazgatója, Oliver Koletzki büszke lehet rájuk, hogy ilyen impulzív módon hatnak a tömegekre. Sajnos a június 10-én megrendezésre kerülő Stil Vor Talent fesztiválon ők nem térnek vissza hozzánk, de Oliver Koletzki és egy sor külföldi és hazai vendég viszont igen. Az éjszakai felvonására szintén az Akváriumban kerül sor, ami ugyancsak kihagyhatatlannak ígérkezik.

Addig a HVOB-t ezzel a dalukkal várjuk vissza a jövőben Budapestre.

Kovács M