Ma nyit FRAME néven a Fogas/Instant legújabb egysége

Új klubrészletet nyit meg a közönség előtt a megújult Fogas/Instant. A Frame a minőségi basszusokért és a tört ütemekért felel majd főként!

FRAME, ez az a név, amit az elektronikus zene kedvelőinek be kell vésniük a fejükbe, közülük is főként azoknak, akik nem éppen a mainstream hangzásokat, hanem sokkal inkább a tört ütemeket, a minőségi basszusokat, a magasra emelő tempókat kedvelik.

Drum&Bass, Deep Dubstep, Rave, Dub, Garage és érzékeny IDM-ek sokasága fogja belengeni ezt az új teret, egészen hétfőtől vasárnapig, mondhatni non-stop zenei mágiában tartva az odaérkezőket, a kifejezni kívánt zenei egységet így fogalmazza meg a hely:

Az underground elektronikus zene egy részét felszívta a pop gépezet, amiért nem is kár, ugyanakkor a tört ütemek és a minőségi basszus zenei stílusok erős szaporodásba kezdtek. A fiatalok már a telepi paneltömb hetedik emeletének kisszobájából diktálják a tempót, amit éppen ezért nem is olyan könnyű követni.”

 

Nem lesz tehát többé fal művész- és a mindenre nyitott fülek között, mert a határokat elmossa ez az új budapesti klubszelet, pontosan ilyen lendülettel:

A FRAME viszont nekiront az óriásnak és a klasszikusok (drum&bass, deep dubstep, rave, dub, garage, idm..) mellett megpróbálja a jelen (juke, trap, halftime, bass house..) segítségével a jövő zenéjét is naprakészen tálalni!„

A FRAME első lendületét a hétről hétre jelentkező ASAN Playground indítja meg, akik a hip hop közeli basszus zenéket szerettetik meg velünk a legjobban. Kezdésként ott lesz a horvát dub ágyú EGOLESS és a sorozat rezidensei; Zosha, Cadik és Zomblaze felelnek majd az áttörő hangulatért.

 

A nyitó hétvégi sort a csütörtöki Onehundred brigád folytatja, akik Glxy, SixSix, Passed dj set és Phrzzzy ütemeivel lendítik be a modern rap-/trapvonatot, valahogy így:

 

Pénteken téli álmából újjáéled a Judas Grime csapat is, akik Sirmo, Bergi, Mentalien, Aiwa és Grime Kid részvételével kívánják a plafon felé tolni a beateket, miközben a csodás hangú Mc Fedora, valamint Fayabolo és Rya is bíztatja őket és közönségüket a mikrofonjaik segítségével. Ilyen mélységekből építkeznek majd:

 

Majd a sok új elegyedést követően szombaton a Tilos szelektorai is beveszik a FRAME akkorra már be-bejáratott pultját, és klasszikus funkbreak, breakbeat és jungle zenékkel kísérlik meg az odaérkezők állapotemelését. Akkor, ott Nixon, Atomik & Sema4, Vida L és Palotai kerül az új hely középpontjába.

 

Hogy milyen is lesz pontosan a FRAME, azt még nem tudjuk, de a klub programszervezője, Nnothing a drumandbass.hu-nak adott interjúban így nyilatkozott róla:

 

A design tekintetében a minimalizmus lesz a mérvadó, a pult a tánctér bejárata mellett, szintén a pincében található egy kis beszélgetésre is alkalmas térrel. Lényegében egy 2-300 fő befogadására alkalmas külön álló hely, a kert alatt. Földalatti, akárcsak a mozgalom, de szerencsére a légtechnika és a fűtés elfeledteti ennek minden negatív vonzatát!”

A teljes interjúból további részleteket tudunk meg, de érdemes lesz inkább benézni és lepróbálni egy estét, hogy megtapasztaljuk a legújabb underground érzést. Az biztos, hogy a nyitó hétvége összesítve így fog kinézni: