5 ok, amiért a Sziget jobb, mint a Coachella

Április 14-én hivatalosan kezdetét vette a 2017-es fesztiválszezon: a leghíresebb celebek és bloggerek megrohamozták az amerikai Indigót, hogy részt vegyenek a két hétvégén át tartó fesztiválon, a Coachellán. Az internetet hirtelen elöntötték az extravagáns street style outfitekről és világhíres fellépésekről készült képek, úgy tűnt, mintha ezeken a hétvégéken minden amerikai Kaliforniába vándorolt volna.

Arra az esetre, ha rettenetes FOMO rohanna meg, összegyűjtöttünk öt okot, amért a Sziget fesztivált mi jobban várjuk.

Kevesebb séta

Annak, aki sétált már a Sziget főbejárattól a nagyszínpadig, nem kell mondanom, hogy mekkora távolságok vannak egy fesztiválon. És ez még semmi ahhoz képest, ami a Coachellán történik: amennyiben nem kapnak fel golfkocsival, esélyed sincs egyik koncertről a másikra időben átérni. A telefonom lépésszámlálója már így is hatalmasat ugrik a Sziget hetében, ebből kiindulva a Coachella helyett akár maratont is futhatnék.

Kevesebb pénz az outfitekre

Valljuk be, ha valaki nem posztol a legtrendibb outfitjéről képet a Coachellán, az ott sincs. De van ötleted, hogy mennyibe is kerülnek ezek a falatnyi, csillogó ruhadarabok, amiket az interneten láthatsz? Rettenetesen sokba, főleg ha figyelembe vesszük, hogy többször nem lehet felvenni őket (vagyis nem lehet több képet készíteni bennük, ami szinte ugyanaz). Na a Szigeten szerencsére ilyen problémákkal nem kell megküzdeni: elég egy jól eltalált de alapvetően egyszerű szett különleges kiegészítővel kombinálva, és egy hatamas mosoly ahhoz, hogy felfigyeljenek rád a fotósok.

Multikulti

Míg a Coachalla nagyrészt az amerikaiak privilégiuma (bár van magyar vendég is, hiszen a magyarok sem maradhatnak ki), a Szigeten annyi nemzet találkozik, hogy meg sem lehet számolni. Az utóbbi években legalább annyi külföldi, mint magyar szó hallatszott a tömegekben. Nincs is jobb annál, mint amikor az ember bulizás közben ismerkedik meg más kultúrákkal!

Hajnalig ropjuk

A Szigeten sokakat már az is sokkol, amikor hajnali 5-kor lekapcsolják a zenét, pedig azzal, hogy ilyen sokáig hagyják bulizni a vendégeket, igazán egyediek a szervezők. Mint a legtöbb nagy fesztivál, a Coachella is lekapcsolja fényeit éjfélkor. Pedig a nappali programok sem kezdődnek hamarabb, tehát a hajnal kidobott idő.

Jobb környezet

És végül, de nem utolsó sorban: oké, hogy a Coachella Kaliforniában van, de a Sziget Budapesten! A kopár Indigót össze sem lehet hasonlítani ezzel a csodás várossal. És bár várost nézni valószínűleg nem sokan indulnak a fesztivál ideje alatt, a gyógyfürdőket, és az apró, menő éttermeket és kávézókat is imádják az ide érkezők!