Látványos time-lapse videó készült Pécsről

Nem csak a fővárosról készülhet látványos videó. Most Pécsről mutatunk egy lélegzetelállítót.

Az elmúlt években a technika fejlődésével megszoktuk, hogy a főváros tucatnyi lelkes amatőr és profi prezentálásában kerül bemutatásra, de nem felejthetjük el, hogy Budapest mellett a többi nagyváros is csodás látképet biztosít lakóinak és látogatóinak egyaránt.

Csaba Imre, aka Jimitek is a budapesti time-lapse videók hatására fogott saját környezete, Pécs megörökítésébe, még 2013-ban. Már évekkel korábban is foglalkoztatta a videókészítés, de nem lebegett előtte a megfelelő cél, míg nem 2013 szeptemberében hozzálátott az egyszemélyes filmmegvalósításhoz, amiben azóta sincs megállás.

Az évek során több videót készített, több amatőr próbálkozás mellett folyamatosan csiszolta szerkesztői és a nem elhanyagolható kreatív tudását, míg nem eljutott odáig, hogy 2016-ban már Pécsről is és a híres pécsi Ghost House épület bontásáról is csodás time-lapse videókat vágott össze.

Egy jól átgondolt, megfelelően előkészített projekt során 10-20 ezer önálló képet rögzít, több tucat helyszínt bejárva. A Pécs Timelaps 2017 videó készítése során több mint 50 helyszínen vette fel, ahogy zajlik az élet. Sok helyen csak 5-10 perces felvételeket, de volt olyan, ahol többször több órát is forgatott, mire kialakult a kisfilm teljes látványvilága.

A végeredmény ez a lenyűgöző bő 2 perces videó lett:

Imre titka az, hogy a megfelelő kreatív ingerek mellett a lehető legjobb fokozaton csiszolta tudását, így azt is elsajátította, hogy nem a könnyű rekesz előválasztással készíti a felvételeket, hanem manuálisan, ami bár a forgatásnál folyamatos odafigyelést igényel, az utómunkánál viszont már csak a végső álmot kell összefaragni, kevés munkával.

A fenti videó mellett érdemes még a következő kettőt is megnézni, vagy a Jimitek YouTube-csatornán keresgélni.

Pécs Timelaps 2016

 

Gost House of Pécs

Kovács M