11 ok, amiért imádjuk tavasszal Budapestet

Szinte el sem hisszük, hogy végre itt a tavasz! Ha eddig még nem tetted meg, gyorsan bújtasd el a téli kabátodat és a bakancsodat a szekrényed mélyébe, és élvezd a jó időt. Mi összegyűjtöttük azt a 11 indokot, amiért örülünk, hogy végre itt a tavasz.

Hosszú sétátt tehetsz a városban anélkül, hogy szétfagynál. Ha pedig a nap sugaraiban szeretnél fürdőzni, kipécézhetsz magadnak egy padot a Március 15. téren, ahol ha kényelmesen elhelyezkedhetsz, nemcsak a Dunában és a környezetben gyönyörködhetsz, de a napsütést is élvezheted.

De át is sétálhatunk az Erzsébet hídon, és felmászhatunk a Gellért-hegyre, melynek tetejéről szintén csodálatos kilátás nyílik a városra, különösképpen tavasszal.

Ha még aktívabb pihenésre vágysz, és netalán még a télen rád rakódott plusz kilóktól is meg akarsz szabadulni,  végre elfoglalhatod kedvenc fővárosi futópályádat (mert nyilvánvalóan megszállott futó vagy).

…és egy szabadtéri edzőparknál is megmozgathatod a télen elgémberedett tagjaidat. Mi itt is a Margit-szigetet ajánljuk.

Érdemes elidőznöd a Margit-szigeten az edzés után is, mely szintén tavasszal a legszebb, ezt bizonyítja a csodálatos virágoskertje, mely ilyenkor pompázik a legtöbb színben.

A dzsekik mellett a biciklidet is előhalászhatod téli rejtekhelyéről, és nekiindulhatsz két keréken meghódítani a várost.

Szép lassan megnyílnak a teraszos helyek is, melyek közül a mi egyik kedvencünk a Kopaszi-gáton található Veranda, ahol istenien finom pizzát lehet enni.

Az evés után igyál is, természetesen csakis egy teraszon, mondjuk az általunk is nagyon kedvelt Bálna Teraszon, a naplementében, egy kellemes rozéfröccsöt.

Majd ha lement a nap, megcsodálhatod a Hősök terén a  hatalmas betűkkel kirakott Budapest-feliratot.

Még ennél is nagyobb attrakció a március közepétől működő Budapest Eye. A 20 perces kör alatt szinte az egész belvárost beláthatod.

A nap megkoronázásaként felpattanhatsz a BKK egyik hajójára, és élvezheted a Dunát, valamint a hajóról eléd táruló látványt.