Ingyenesen látogatható meseerdő nyílt az egykori vidámpark helyén

Május 4-én megnyitotta kapuit a Mecsek legújabb, ingyenesen látogatható látványossága, mely a család apraja-nagyjának remek kikapcsolódást tartogat.

Fotó: Györkő Zsombor

Pécs egykor 50 évig működő vidámparkjának helyén egy egészen különleges közösségi tér és élménypark várja mostantól a pécsi családokat, a közelről és távolról érkező kikapcsolódni vágyókat.

Az újonnan nyílt tematikus parkban 12 állomásos tanösvény kalauzolja az ide érkezőket, akik ezáltal részletesebben is megismerhetik az itt található Meseerdőt és annak lakóit.

Fotó: Györkő Zsombor

Az ingyenesen és bárki által szabadon látogatható Meseerdőt Császár Levente és Radnai Éva Dömör király című mesekönyve inspirálta, mely Pécs mondavilágából nyújt ízelítőt.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

A tündéreket, óriásokat és törpéket nem nélkülöző mesék nyomán a 12 állomásos meseösvényen információs táblák és különleges installációk sokasága kapott helyet.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Az itt kirándulók bepillanthatnak például az óriások szobájába, mesebeli trónterembe léphetnek be, de megismerhetik közelebbről a tündérek faluját is.

A meseerdőben természetesen nemcsak az óriásokhoz és tündérekhez köthető látványosságok tekinthetők meg: minden kétséget kizáróan a legizgalmasabb az az életnagyságú, mecseki óriás, melyet Baráth Gábor maszkfaragó, építész készített.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Az ingyenes látogatható Meseerdőről, a park állomásairól és a megközelítésről további információt a weboldalon ide kattintva találtok.

Ha további mesébe és képeslapra illő parkokat fedeznétek fel: