5 különleges budapesti vásár

Miután a legjobb fővárosi piacokat már sorra vettük, ideje elmerülnünk a design termékeket árusító vásárok és a bolhapiacok háza táján is. Már csak azért is, mert ezeken a helyeken könnyen olyan dolgokba botolhatunk, melyekkel sehol máshol nem találkoznánk. Egyediek, bámulatosak, éppen ezért imádjuk őket. 

Antik Placc – Klauzál Csarnok – vasárnaponként 10-től 17-ig

A belváros közepén, a Klauzál téren a hét utolsó napján a vásárcsarnok átalakul, és a zöldségek-gyümölcsök helyett a régiségek veszik át a főszerepet. A százéves porcelántermékektől a retro rádiókon keresztül egészen a régi papírpénzekig bármivel találkozhatsz a standok előtt álldogálva, ezért elég kicsi az esélye, hogy üres kézzel távozol innen.

blank

Gardrób Közösségi Vásár – Király utca- április 9, 22, május 6

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Ha ismerős a szitu, tessék szépen kisétálni a Király utcára, ahol más használt ruhái közül válogathatsz és a vásárolhatsz, a sajátjaidat pedig továbbpasszolhatod.

Az eseményről több infót itt találsz.

blank

WAMP Design Vásár – Erzsébet tér – vasárnap

„A WAMP kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, és vásárlók, hanem kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok és családosok futnak össze” – állítja magáról a design vásár, és nem téved nagyot. ezt a piacot nemcsak a budapestiek, de a turisták is imádják, úgyhogy valóban egy igazi kulturális- és design hotspotról van szó. 

További infókat a Facebookon találsz.

blank

DIP Design Vásár – Király utca – vasárnaponként

A DIP vására alulról szerveződően, a tervezők kezdeményezésére és aktív közreműködésével jött létre. A színes kínálatban a fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái – ékszerek, ruhák, kiegészítők, grafikák, fotók, lakberendezési tárgyak, játékok – mellett natúrkozmetikumok is megtalálhatók. A DiP közvetlen kapcsolatot, élő környezetet, kulisszatitkokat és mindenekelőtt egy igazán jó hangulatú programot kínál.

További infóért kukkants be ide.

blank

Ecseri bolhapiac -Nagykőrösi út 156 – vasárnap

Zárjuk a sort a legnagyobb, legrégebbi és „legklasszikusabb” piaccal, az ecseris bolhapiaccal, melynek története jóval a rendszerváltás előtti időkig nyúlik vissza. Ha ide szeretnél kilátogatni, nem árt, ha korán kelsz. Egyrészt hatalmas tömegre számíthatsz, másrészt pedig kirakodókból is lesz majd bőven. Bóvlitól a műkincsig szinte bármit megtalálhatsz, úgyhogy nem árt, minden stand előtt elidőznöd egy picit, háha egy kivételes ereklyére bukkansz.

blank