Imádod a belga sört? Akkor üdv a mennyországban!

Május 19-e és 21-e között a 8. Belga Sörfesztiválon 43 belga sörfőzde 61 féle csapolt és több, mint 140 féle üveges sörét kóstolhatjátok a Bálnában. Jól tudjuk, hogy ilyen hatalmas választékból nem könnyű választani, de szerencsére nem kerget a tatár, van időd sorra kóstolni az összeset. 

Nehéz a választás?

Ismerkedjetek meg a fesztivál új kategorizálási rendszerével, mely nem típus, vagy szín, hanem ízvilág alapján sorolja a söröket 11 különböző kategóriába. Minden kategória elnevezésében szerepel egy vagy két domináns íz: keserű, édes, fanyar, valamint ezek kombinációi. Ezek lesznek azok az ízek, melyek először eszetekbe jutnak majd, ha visszagondoltok egy adott sörre. Az elnevezések második felében olyan ízek, vagy hatások szerepelnek, melyek segítségével további kategóriákra bonthatjuk az alapízeket, így növelve annak esélyét, hogy az ízléseteknek leginkább megfelelő sört válasszátok.
Az ízkategóriákat külön színkóddal jelölték, és ezeket feltüntették a pultok oldalára kifüggesztett sörválaszték minden eleme mellett.
A letölthető táblázat segítségével kiválaszthatjátok az ízléseteknek megfelelő ízvilágot, és válogathattok a kategóriába tartozó sörök között, vagy megkereshetitek kedvenc söreiteket, és választhattok egy másik, hasonló ízvilágú sört, amit még nem kóstoltatok! A táblázatban feltüntettük a sörök alkoholtartalmát, főkategóriáját és típusát, színét, valamint azt, hogy melyik pultnál találjátok!
Találjátok meg az ízléseteknek leginkább megfelelő söröket, valamint fedezzetek fel új, izgalmas ízeket!

Megéheztél?

A kiváló sörökhöz kiváló ételek illenek! Sörkorcsolyaként fogyaszthattok szarvaskolbászt, Knyihár féle házikolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is. Ha meleg ételre vágynátok, a foodtruckok prémium hamburgerekkel és az elmaradhatatlan belga hasábburgonyával várnak Titeket. Desszertként pedig Belgium két másik büszkeségét, a belga waffelt és a belga csokoládét ajánljuk!

További infókat itt vagy itt találsz.