Pas-De-Bridge –Táncolj hídon!

A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház, akárcsak tavaly, idén is látványos villámcsődülettel ünnepeli a tánc világnapját. 2017. április 29-én, délelőtt 10 órakor a Margit híd déli járdáján egy 10 perces flashmobra várják a táncolni vágyókat a szervezők.

2016-ban a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Bailart TáncStúdió diákjai segítségével arra hívták fel a figyelmet, hogy a kortárs tánc nem csak egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart, és a közérzetre is jó hatást gyakorol. A flashmobhoz bárki csatlakozhat, aki a Vimeo videómegosztó oldalon előzetesen bemutatott koreográfiát begyakorolja, nemtől, kortól és táncos képzettségtől függetlenül.

A táncakció ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a Góbi Rita Társulat producere. A két hetes képzés végén az oktatók 15 projektötletből, egy pitch-verseny során, 4 projektet választottak ki, amelyek megvalósulását a Goethe Intézet is támogatja. A Pas-De-Bridge nevű projekt célja, hogy minden évben, a Tánc Világnapján elsősorban a Duna-menti városokban a táncos kedvűek egy 15 perces, hídon megrendezett táncos flashmob keretében hívják fel a figyelmet a kortárs táncra. Először 2015-ben rendezte meg Magyarországon a társulat a Pas-de-Bridge táncakciót több mint 60 résztvevővel. 2016-ban a Nemzeti Táncszínház is csatlakozott a kezdeményezéshez, ekkor már több mint 100 résztvevője volt a táncakciónak.

További infókért kattints ide.