Április 1 a világ körül

A poén könnyen elveszhet fordításnál, de gondos odafigyeléssel meg lehet őrizni a humort. Mi is igyekeztünk vigyázni, amikor a világ minden részéről összegyűjtöttük a legjobb április elsejei tréfákat. Bolondok napjára jobb ugyanis felkészülni, nehogy a kultúrális különbségek válasszanak el a nevetéstől!

Franciaország és Olaszország

Franciául Poisson d’Avril, olaszul Pesce d’Aprile ennek a különleges ünnepnek a neve, ami azt jelenti, Április hala. A kisiskolások ugyanis gyanútlan osztálytársaik hátára ragasztanak különböző tengeri lényekről készült képeket, és várnak, amíg az áldozat felfedezi a csínt.

Skócia

A skótok annyira szeretik bolondok napját, hogy egyszerre kétszer is ünneplik: az első napon barátaikat értelmetlen küldetésekre küldik, akik tovább adják a feladatot barátaiknak, és így tovább. Második nap jön el a klasszikus, már már banális poénok ideje: táblák, rossz viccek és gyerekes csíntevések, minden mehet.

Irán

A Perzsa Naptár szerint április elsejére esik az új év 13. napja, ami már ötszáz éve a boldogság és a viccek napja. A családok és baráti körök hagyományosan hatalmas piknikek keretein belül találkoznak. Kedves viccek csattannak, közös játékok indulnak és előadások születnek az étel felett, ami után ünnepélyesen elhajítanak egy marék zöldséget, szimbolizálva ezzel a rossz kedv és egészségtelenség elhajtását.

Portugália

A portugálok minden évben a böjt előtti utolsó vasárnap vagy hétfőn ünneplik a csínytevést, egy elég egyszerű, de annál találóbb tréfával: lisztet dobnak a gyanútlan ismerősökre.

India

Indiában márciusban, a hold járásához igazítják a tavasz első napjának a bolondozásnak az ünneplését . Az utcákon felvonulásokat rendeznek, arc- és testfestéssel, és a híres neves Holi fesztivál is ilyenkor történik, amit a világ minden táján másolnak.

Kína

Nem minden ország ünnepli a viccek napját, vagy legalábbis nem hivatalosan. A kínai vezetők tavaly kattantak be, és nyilatkozták, hogy az ország mentalitásával nem összeegyeztethető a bolondozás, így ők nem állnak be azok a nemzetek mögé, akik az utcán, nyilvánosan tréfálták meg a népet.