Ha tetszik, ha nem, marad a meleg rész A szépség és a szörnyetegben

Ahogy arról korábban beszámoltunk, A szépség és a szörnyeteg az első olyan Disney-film, melyben van meleg szereplő, akinek lesz némi szerelmi kalandjai is a filmben. Akad azonban olyan ország, melynek nem szimpatikus, hogy a Disney meleg-szerelemmel foglalkozik, ezért kivágták a számukra kínos részeket. Ennek ellenére a Disney azonban nem hajlandó cenzúrázni a mozifilmet.

Malajzia tiltakozott a homoszexualitást megjelenítő A szépség és a szörny film ellen. A délkelet-ázsiai ország csak úgy vetíti le mozijaikban a filmet, hogy kivágja a meleg jeleneteket.

„Csak egy nagyon rövid részt vágtunk ki a filmből. Muszáj voltunk megtenni, ugyanis illetlen lett volna homoszexualitást bemutató jelenetet benne hagyni egy olyan filmben, melyeket gyerekek is néznek”

– nyilatkozta az ország egyik hivatalnoka az EW-nek.

Az említett meleg szereplő egyébként nem más, mint LeFou, aki ambivalens érzéseket táplál pártfogója és támogatója, Gaston iránt – hol gyűlöli, hol pedig igen heves érzéseket táplál irányába.

A LeFou-t alakító Josh Gad a People-nek adott interjújában kifejtette, hogy az emberek sokszor azért elleneznek bizonyos dolgokat, mert nem értik őket.

„Nem érdemes egy könyvet a borítója alapján megítélni”

– tette hozzá a színész.

A Disney-t hideg hagyják a malajziai aggályok, egyetlen ország miatt sem fogja cenzúrázni a filmet. Hogy hogyan vélekedik majd róla a magyar közönség, a jövőhét csütörtöki premier után kiderül.