Egy egyszerű keddnek indult, azonban minden megváltozott abban a percben, amikor rájöttünk, hogy a mai nap ennél sokkal többet tartogat számunkra. Tegyük félre a hét eleji melankóliát, ma van a palacsinta világnapja!
Ha még nem tudod, hogy mit ennél ebédre, vagy mit ütnél össze vacsorára, ünnepeld a jeles dátumot ezzel az igazán különleges, ínycsiklandozó epres-kókuszkrémes rakott palacsinta recepttel:
Hozzávalók 5 adag elkészítéséhez:
A palacsintához
- 125 g finomliszt
- 3.5 dl tej
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 3 ek napraforgó olaj (a sütéshez, szükség szerint)
A kókuszkrémhez
- 5 dl tej
- 3 evőkanál finomliszt
- 15 dkg kókusz
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg eper (ízlés szerint)
A palacsintatésztát a szokásos módon sütjük meg. A krémhez először felforraljuk a tejet, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós, majd jöhet a kókusz is. Az epreket megtisztítjuk, csumázzuk, körülbelül félcentis szeletekre vágjuk. Utolsó lépésként következzenek a rétegek: palacsinta, krém, eper, míg el nem fogy! A csodás desszert tetejét gyümölcsdarabokkal, vagy csokiöntettel is díszíthetjük.