Itt üdvözöld a tavaszt Budapesten

A főváros minden pontján érezni a tavasz közeledtét. Ahogy hosszabbodnak a nappalok és rövidülnek a kabátjaink, egyre inkább kedvet kapunk ahhoz, hogy a természetben legyünk. Megmutatjuk, hol érdemes elsőként üdvözölni a Budapestre érkező tavaszt. 

Margit-sziget

Nem is kérdés, hogy a főváros közepe, szíve található a listánk első helyén. Legyen szó randiról, piknikről, esti borozásról, futásról vagy szabadtéri jógáról, a sziget mindig tökéletes választás. Azt pedig, hogy a fák virágot bontsanak és fehér, rózsaszín szirmokkal hintsék be a réteket, alig várjuk!

Magyar Nemzeti Múzeum parkja

A Nemzeti Múzeum a belváros közepén egy falat természet: az ősöreg fák alatt vagy a lépcsőn elhelyezett fotelekben úgy érezheti az ember, mintha nem pár méter, de legalább 100 km választaná el a forgalmas Múzeum körúttól, vagy a pezsgő Kálvin tértől. A lüktető város közelsége sem olyan rossz dolog, ugyanis a szomszédos  utcákban számtalan street food lelőhely van, melyeket érdemes a múzeumkertben elfogyasztani.

Károlyi Kert

Ugyanez a helyzet a Károlyi Kerttel, ami az Astoria, a Kálvin és a Ferenciek tere alkotta háromszög közepén található. Délelőtt egyetemisták, délután gyerekes családok veszik be az apró csodakertet. Akár a Csendes Társ teraszán, akár a virágokkal körbevett padokon foglalsz helyet, a kikapcsolódás garantált.

Kopaszi gát

Kicsit messzebb a városi nyüzsgéstől, inkább hétvégi kiránduláshoz remek választás a Kopaszi gát. A Lágymányosi-öböl ápolt parkja minden évszakban tökéletes helyszín biciklizni, nagyokat sétálni, ebédelni, kávézni vagy napozni is. Egyedül a kutyák vannak tiltólistán.

Olimpia park

Attól még, mert nem lesz olimpia Budapesten, az Olimpia park megmarad! A frissen felújított, úgynevezett multifunkcionális park a jó időben egész nap nyüzsög: ide járnak ebédelni a közeli irodákból, játszani az óvodákból és levegőzni az apró belvárosi lakásokból.

Filozófusok kertje

A Gellért-hegy oldalában fekvő kertről sokáig szinte senki sem tudott, de az utóbbi időben annyira felkapottá vált, hogy nyáron még a füvön is nehéz ülőhelyet találni. Még szerencse, hogy tavasszal kevesebben másznak fel a parkba, de Wagner Nádor szobrai mögött Pest látványa ugyanolyan csodaszép!