Az Elio e le storie tese Budapesten koncertezik

Az olasz kultzenekar, az Elio e le storie tese végre Magyarországon! A szarkazmus és a nonszensz nagykövetei alternatív együttesként indultak, megjárták a sanremói dalfesztivált és 1999-ben megnyerték az MTV European Music Awards Best Italian Act díját. Budapesten márcus 2-án, 19:00-kor, az Olasz Kultúrintézetben lépnek fel. 

A milánói rockegyüttest Stefano Belisari – művésznevén Elio – alapította 1980-ban. Az együttes egyre növekvő népszerűségére eleinte csak nem hivatalosan kiadott és terjesztett, ún. bootleg-felvételekkel, valamint lokálokban (például a  Magia Music Meetingben, illetve a híres milánói Zeligben) való fellépéseivel, később már hivatalosan is megjelentetett nagylemezeivel és tévés szerepléseivel tett szert. A különösképpen a fiatalok körében népszerű banda 1996-ban második helyezést ért el a Sanremói Fesztiválon a  La terra dei cachi című dalával. 1999-ben megnyerték a Dublinban rendezett MTV European Music Awards Best Italian Act (Legjobb olasz fellépés) kategóriáját. 2003-ban az Olasz Zeneipari Szövetség (Federazione Industria Musicale Italiana (FIMI)) legjobb videoklip díját ítélte nekik az Italian Music Awardson. Dolgoztak együtt többek között Gianni Morandival, valamennyi albumuk Olaszországban aranylemez lett.

Elio és társai 35 éves működésük során először indulnak európai turnéra, amelynek Budapest az első állomása. Visszájára fordítanak és kifiguráznak mindent, amit az olaszokról gondolunk, jelmezes színpadi megjelenésük az Irigy hónaljmirigyéhez hasonló. Saját szerzeményeik szarkasztikus és önironikus reflexiók az olasz sztereotípiákra, amit pont annyira kell komolyan venni, mint amennyire ők teszik. Az egyetlen dolog, amiben nem ismernek tréfát, az maga a zene.

Időpont: március 2. csütörtök 19:00

Helyszín: Olasz Kultúrintézet

A koncertre csakis  állójegyek kaphatóak 4000 Ft-ért.

Jegyvásárlás:

-személyesen készpénzzel az Olasz Kultúrintézet könyvtárában nyitvatartási időben

(Nyitva tartás: Hétfő-Kedd: 14.00-18.00; Szerda-Csütörtök: 10.00-13.00 / 14.00-18.00; Péntek: 10.00-13.00

Tel. : +36 1 483 2040/108 )

-illetve banki átutalással ezen a linken