Megtalálták Harry Potter hasonmását

Harry Potter alakja kitörölhetetlen mindenki számára, aki valaha elolvasott akár csak egyetlen Harry Potter-könyvet, vagy látta valamelyik filmet. Illetve mindazoknak, akik nem egy barlangban töltötték az elmúlt 20 évet. Most Oroszországban, szinte a semmiből bukkant fel a mágus hasonmása.

Nikolaj Posled a szibériai Krasznojarszkban lakik (ez pontosan 1000 mérföldre van Roxforttól, de értesüléseink szerint, az orosz 9 és 3/4. vágányról mindössze 2 órányira van).

Szegény Nikolaj a Potter-filmek óta a figyelem középpontjába került, mivel mindenki azt hiszi róla, hogy ő a híres varázsló. Az évek alatt az orosz fiú már megszokta, hogy mindenki idétlen kérdésekkel zaklatja, ezért úgy gondolta, meglovagolja a nem kért hírnevet, és megpróbál minél jobban hasonlítani a mágusra – például beszerzett egy olyan szemüveget, amit Daniel Radcliffe is hordott a forgatások alatt.

„Bolti eladóként dolgozom, és sokszor meg kell állnom munka közben, mert az emberek odajönnek hozzám, hogy képeket csináljanak velem. Sokan megkérdezik, hogy vannak-e varázsképességeim, de sajnos nincsenek, pedig szívesen teleportálnék. Párizsban reggeliznék és San Franciscóban ebédelnék”

– mondta az angol Metro magazinnak Nikolaj, aki egyébként maga is hatalmas Potter-fan.