Turbózd fel magad a vizsgaidőszakra!

Vizsgaidőszak alatt mindenkinek meggyűlik a baja az időbeosztással, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvással, amit általában energiaitalokkal és kávéval próbálunk orvosolni. Ám ezek cseppet sincsenek jó hatással a szervezetünkre. Szerencsére vannak egészséges alternatívák is az agyserkentésre. Íme!

Remek hír a nassolóknak

Köztudott, hogy a mogyorófélék egészségesebb alternatívái a nasiknak. Amellett, hogy diétákba is beilleszthetőek, serkentik az agyműködést. Aki pedig inkább édesség után sóvárog ebben az időszakban, az is megnyugodhat. Az étcsokoládé olyan szuper tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek fokozzák az összpontosítást és koncentrációt.

Kávé helyett tea

Mindkettőben megtalálható a koffein, a tea mégis egészségesebb alternatíva. Energiánk fokozására és a fáradtság elűzésére érdemes zöld teát vagy borsmenta teát fogyasztani, hiszen élénkítő, serkentő hatással rendelkeznek, javítják a szellemi teljesítőképességet.

Zöldek előnyben

Memóriánk teljesítőképességét a nyers gyümölcsök és zöldségek javíthatják, mivel tápanyagokkal töltik fel szervezetünket. Különösen a zöld színű zöldségeket érdemes nyersen elropogtatni, hiszen a bennük található ásványi anyagok kellemes mellékhatása, hogy erőre kapunk tőlük testileg és lelkileg.

Ne hagyd ki a reggelit!

Bizonyított, hogy a reggeliző diákok jobban teljesítenek, mint akik kihagyják ezt az étkezést. A megfelelő reggeli fejleszti a memóriát. Az agyserkentő élelmiszerek élén a tejtermékek, gyümölcsök, és magas rosttartalmú gabonafélék állnak. Fontos, hogy megfelelő mennyiséget fogyasszunk, ugyanis a túlságosan bőséges reggeli akadályozhatja a koncentrációt.

Víz, víz, víz!

Nem győzzük hangsúlyozni, milyen kulcsfontosságú a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása! Vizsgaidőszakban különösen fontos, hogy minimum 3 liter folyadékot megigyunk, lehetőleg vizet. Okos telefonokra már applikációkat is letölthetünk, ami mindig jelez, ha innunk kell, így nem fogjuk elfelejteni.

Írta: Bán Georgina