35+ fergeteges hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. szeptember 4-8.

Megannyi izgalmas hétvégi program vár ránk Budapesten, legyen szó kertmoziról, vásárról vagy egy bulis estéről. Egy biztos: nem fogtok unatkozni!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Belvárosi Sörfesztivál // Szabadság tér (2024. szeptember 3-9.)

Kipróbálnátok, milyen lehet belekortyolni egy pohár minőségi, hűsítő sörbe a fényfüzérekkel díszített Szabadság téren? Szeptember 3-tól 9-ig, azaz hat napon át meglesz erre a lehetőségetek. Az évek óta nagy sikerrel megrendezésre kerülő Belvárosi Sörfesztivál ideje alatt oázissá változik a Szabadság tér, ahol az odalátogatók a legjobb magyar sörfőzdék termékeiből választhatják ki az ízlésüknek megfelelő frissítőt. A kínálatban nemzetközi különlegességek is helyet kapnak, ráadásul több újdonsággal itt találkozhatnak először az ital kedvelői.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapest
Fotó: Belvárosi Sörfesztivál

TILOS 33 Születésnap // Dürer Kert (2024. szeptember 6-7.)

A Tilos Rádió alapításának 33. évfordulójának alkalmából rendhagyó születésnapi program vár titeket két napon át a a Dürer Kertben.

Facebook-esemény >> 

Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje (2024. szeptember 6-8.)

Szeptember 6. és 8. között újra itt a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje! Orgona, cselló, fuvola, jazz-zongora, korhű hangszerek és mesés énekek töltik meg ismét Szentendre kilenc templomát és három imaházát a Ferenczy Múzeumi Centrum szakrális, összművészeti fesztiválján. A tartalmas és felemelő események között templomséták, kiállítások, művészet- és zenetörténeti előadások és kreatív programok várnak, többek között pedig fellép a Szent Efrém Férfikar, a Trio Cantio, a Capella Savaria, a Musica Beata Kórus, és az Amadinda Percussion Project.

Bővebb információ >>

Fotó: Piószeghy Zsanett

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál (2024. szeptember 6-8.)

Szeptember 6-tól 8-ig mennyei illatokkal és színes forgataggal telnek meg a budafoki utcák, terek. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál több mint 3 évtizede hozza össze a minőségi nedűk kedvelőit, akiknek idén sem lehet okuk panaszra a kísérőprogramokat illetően. Ha az elmaradhatatlan kézműves vásár, az interaktív családi programok és a felejthetetlen kulináris élvezetek nem jelentenének elég vonzerőt, akkor a zenei felhozatal biztosan meggyőz. Az eseményen fellép többek között a Random Trip, a Los Orangutanes, a Kerekes Band és a Pély Barna Band.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok Budapest
Fotó: Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Kézzel teremtett idő – a hagyományos koreai díszítés, a dáncsang a 21. században // Koreai Kulturális Központ (2024. szeptember 6. – november 29.)

A koreai buddhista templomok és királyi paloták színestartógerendáiról és ereszeiről ismerős tradicionális koreai dísztés, a dáncsang művészetével ismerkedhetnek meg a látogatók a budapesti Koreai Kulturális Központ szeptember 6-án nyíló kiálltásán. Kim Su Yeon (Kim Szujon) dél-koreaiképzőművész önálló kiállítása a személyes útkeresésen keresztül egy különleges tradicionális mesterségbe és az ősi koreai hitvilágba is betekintést nyújt.

Weboldal >>

Őszi bonsai kiállítás // KULT13 (2024. szeptember 7-8.)

A Herman Ottó Bonsai Egyesület őszi kiállításán két teremben 20 kiállító 70 bonsai növényt mutat be a nagyközönségnek szeptember 7-én és 8-án, a XIII. kerületben. Vasárnap délután Rácz György bonsaimester növényalakítási bemutatót tart. A részvétel egész hétvégén ingyenes!

Facebook-esemény >>

Zsidó Kulturális Fesztivál // több helyszínen (2024. szeptember 8-18.)

Szeptember 8-18. között újra reflektorfénybe kerül a magyar kultúrát évszázadok óta gazdagító zsidó hagyomány. A Zsidó Kulturális Fesztiválra ellátogatók a főváros legszebb zsinagógáinak (a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti és a Rumbach utcai) meghitt atmoszférájában élvezhetik a különböző kulturális programokat. Az egyik legjobban várt esemény az élő legenda, Rhoda Scott fellépése, akihez csatlakozik a különleges cigány fúziós zene megteremtője, Roby Lakatos, a cimbalom mestere, Lisztes Jenő, valamint Radics Gigi énekesnő is.

Weboldal >>

Budapesti programok szerdán (2024. szeptember 4.)

Juan Belmonte trio // Gödör

Világslágerek akusztikus előadásban, főként a 70-80-as évekből.

Facebook-esemény >> 

Áron András szólókoncert // Kobuci

Áron András ‘Apey’ neve kevesek számára cseng ismeretlenül (LAZARVS, Trillion, ex-Neck Sprain). Ezúttal egy szál gitárral áll a közönség elé.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok csütörtökön (2024. szeptember 5.)

Makám 40 // Várkert Bazár

Jubileumi Makám koncert a Várkert Bazárban. A zenekar pályafutásának vokális korszakát idézi fel az együttes szeptember 5-én 19 órakor az Öntőház udvaron.

Facebook-esemény >> 

Mester Csaba & Friends

Mester Csaba a 90-es évek közepe-vége óta írja dalait. A utazós-balladás, közéleti kesergős vagy éppen édesbús privát szívügyeket boncolgatós szerzemények a Bob Dylan, Cseh-Bereményi féle történetmesélős vonalon születtek, majd formálódtak később finoman hangszerelt zenekari darabokká.

Facebook-esemény >> 

Egy kiállítás is jó választás lehet a hétvégére: 

Hocuspony // Pontoon

Disszonáns hullámokon térképezi fel az ismeretlen hangközök mélységeit a Hocuspony a Duna partján.

Facebook-esemény >> 

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. szeptember 6.)

Operett Forgatag a Nagymező utcában

Pénteken 16 órától ismét a nézők és az Operettszínház művészeinek találka pontja lesz a Nagymező utca. A legnépszerűbb operett és musical slágerekkel és az új évadhoz kapcsolódó előadások részleteivel érkeznek kiváló művészek a forgalomtól elzárt szabadtéri színpadra.

Facebook-esemény >> 

Mesterművek a rózsakertben // Klebelsberg Kastély Szalon

Szeptember 6-án kerül sor a Duna Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertjére a II. kerületi Klebelsberg-kastély gyönyörű kertjében. Ezen a kora őszi estén felcsendülnek többek között Mozart, Haydn és Beethoven ismert művei, Szennai Kálmán vezényletével, Eckhardt Gábor könnyed, hozzáértő kommentárjával.

Facebook-esemény >>

Fótó: Klebelsberg Kastély Szalon Facebook

Konyha // Barlang, Szentendre 

A kétharmadrészt szentendrei gyökerű banda ismét visszatér a Barlang udvarára, ahol kamaszkoruk meghatározó koncertélményeinek helyén adnak immáron éves rendszerességű randevút a helyi közönséggel.

Tovább az eseményre >>

Városháza Kertmozi: Kontroll

Mozizzatok a csillagos ég alatt szeptemberben is a Városháza díszudvarán. Ezen a héten Antal Nimród díjnyertes klasszikusa kerül a mozivászonra.

Facebook-esemény >> 

Egy új hely felderítése mindig jó ötlet: 

Gammapolis – Omega melodies // OFF Kultur

A Gammapolis az Omega zenekar emlékét idézi meg a leghitelesebb előadásban.

Facebook-esemény >> 

Soft Cell vs. Yazoo // 101klub

Egy szintipopos este a 101klubban. Középpontban a Soft Cell és Yazoo slágerei. Azért persze felcsendülnek más előadók dalai is.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. szeptember 7.)

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál // 55 helyszínen Wekerletelepen

Garázsvásáron sokan járhattatok már, de vajon vásároltatok-e valaha úgy, hogy körülöttetek utcabáli hangulat alakult ki? A hulladékcsökkentés jegyében szeptember 7-én, a Wekerlei Garázsvásár Fesztiválon, 55 udvarban cserélnek gazdát elsősorban gyerekjátékok és ruhák, de kincset jelentő porcelánokra, sőt, könyvekre, biciklikre vagy akár retró bútordarabokra is lecsaphatnak a szerencsés piaclátogatók. Pop-up étel- és frissítőlelőhelyek várnak rátok vásárlás közben, mi több, meglepetés zenei programokkal is kedveskednek a helyszínre látogatóknak.

Facebook-esemény >>

budapesti programok a hétvégén 2024 szeptember
Fotó: Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Békásmegyeri Közösségi Kipakoló 

Szeptember 7-én 9 órától a Békásmegyeri Közösségi Ház előtti területen kipakolók sora árulja majd új életre, új otthonra váró portékáit. Itt a vissza nem térő lehetőség, hogy ezen a napon kiváló állapotnak örvendő holmikkal térjetek haza!

Tovább az eseményre >>

Pozsonyi Piknik // Pozsonyi út

Szeptember 7-én változatos, minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó programokkal csábít az Újpesti rakpartra az Újlipótváros kulturális falunapjaként is emlegetett Pozsonyi Piknik. Szeptember első szombatján a kultúra mellett a zenéé lesz a főszerep, ám azon túl, hogy két színpadon kitelepülő színházi előadások és koncertek váltják egymást, a látogatókat kézműves vásár és gasztronómiai élvezetek is a helyszínre vonzzák. A Pozsonyi Piknik, amely a városrész, sőt, Budapest egyik legnagyobb civil kulturális rendezvénye, ingyenesen látogatható.

Facebook-esemény >>

ÖrkényKert // Madách tér és környéke 

Fennállásának 20. évét ünnepli a 2024/2025-ös évadban az Örkény István Színház. Az ünnepi programsorozat első állomása a közkedvelt ÖrkényKert lesz szeptember 7-én, amely hagyományosan színes programokkal, koncertekkel nyitja meg az új évadot a színház színészeinek, dolgozóinak közreműködésével.

Facebook-esemény >>

budapesti programok a hétvégén 2024 szeptember
Fotó: Horváth Judit

Az arisztokrácia pompás hajlékai – vezetett séta

Szeptember 7-én 10 órától a Korzózz Velünk! csapatával karöltve kedvetekre merülhettek el az arisztokrácia rejtelmeiben. A háromórás vezetett séta alkalmával a Palotanegyed-beli főúri élet és építészet elevenedik meg, méghozzá a Festetics, valamint a Wenckheim-palota bejárásával. A titkok és rejtelmek felderítése azonban nem áll meg ezen a ponton, hiszen megtudhatjátok, hogyan vált a poros kültelek egyszeriben a korabeli kulturális, politikai és gazdasági élet központjává. 

Tovább az eseményre >>

Budaro // Zsiráf Tranzit 

Az ősz folyamán új tervezői vásársorozat indul a XI. kerületben, melynek első állomása a Zsiráf Tranzit, szeptember 7-én. A Budaro tervezői vásárokon olyan designerekkel találkozhatnak az érdeklődők, akik egytől egyig vagy a Bartók-negyedben élnek és alkotnak, vagy oda járnak időt tölteni és inspirálódni.

Facebook-esemény >>

Aurora Tribal Gathering // Nomád Bar 

Családbarát nappali bulika gyerekekkel, kutyusokkal, a fák közt beszűrődő napsugarakkal, természetesen az Aurorás DJ-kkel és egész napos mezítlábas topogással.

Tovább az eseményre >>

Lányok nevetnek, lányok sírnak – Kálmán Lili Anna, Lovas Juci és Temesi Blanka // Auróra

Kálmán Lili Anna Bécsből hozza el nektek érzelmes dalait, Lovas Jucit a Sávlekötőből ismerhetitek, Temesi Blanka pedig az idei Kikeltetőn szerepelt. Mi a közös a három barátban? Hogy imádnak zenélni és szívfájdalmaikról írni.

Facebook-esemény >> 

Vágtázó Csodaszarvas + VAD lemezbemutató // Gödör

Eljött a pillanat, amikor közös őszköszöntő koncertet ad a Vágtázó Csodaszarvas és a VAD zenekar. A VCsSz számára ez lesz az első budapesti megjelenés az idei klubszezonban, míg a VAD zenekar bemutatja teljes terjedelmében az ‘Él a vadon’ című debüt EP-jét.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. szeptember 8.)

Vintage Market // MAD KERT 

Különleges rendezvény érkezik a MAD KERT-be szeptember 8-án. Mindenkit vár a vintage és designvásár, csecsebecsékkel, igazi retro kincsekkel a világ minden tájáról. Ezen kívül készülnek még szerethető öregautókkal és egyedi motorokkal, na meg persze lesz több foodtruck, DJ-szettek és 16-féle sörcsap.

Facebook-esemény >>

Fotó: Vintage Market Hungary Facebook

Bringatúra – Határtalan templomtúra // Szentendrei Skanzen

Szakralitás, emlékezet, művészet, közösség, ünnep, áldás, hála, béke, ég, föld. A túra keretében nemcsak az égi és földi világot összekötő szent tereket fedezhetik fel a látogatók a Skanzenben, de a római és görög katolikus, a református és az unitárius templomok főbb jellegzetességeivel is megismerkedhetnek.

Tovább az eseményre >>

Gomba és ehető vadnövénytúra // Népsziget

Különleges eseménynek ad otthont szeptember 8-án 10 órától a Népsziget. Ha mindig is érdekeltek az ehető gombák és vadnövények, akkor ezen a napon szakszerű vezetéssel karöltve tanulhatjátok meg a gyűjtögetés minden csínyját-bínját. A sétát biológus, okleveles gombaszakértő fogja vezetni, a gyűjtögetés mellett pedig számos mese, történet és hasznos tudás fogja segíteni a tájékozódást az ártéri erdő kincseinek felkutatásában és felismerésében. 

Tovább az eseményre >>

Kiskertpiac – kedves szeptember // Mad Garden Buda 

Szeptember 8-án a Mad Garden Budában élvezhetjük még a nyárutót, miközben várjuk az őszt csodaszép kinti és benti növényekkel. A mindig kedves kiállítók a virágokon túl különleges természetes dizájntermékekkel készülnek a mindennapok harmóniájához. Az esemény kutyabarát!

Facebook-esemény >>

Kiskertpiac
Fotó: Mad Garden Buda

Judafest // Madách tér 

Fesztiválhangulattal és izgalmas koncertekkel ünnepelhetjük meg a zsidó közösség legnagyobb ünnepét szeptember 8-án a Madách téren. A belvárosi köztérre színpadok és babzsákok költöznek ezen a vasárnapon, és fellép többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint a Mordái.

Facebook-esemény >>

Őszi családi nap a Várkert Bazárban 

Egész napos ingyenes őszköszöntő, nyárbúcsúztató családi rendezvénnyel, zenével, bábszínházzal, interaktív játékokkal várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazár az Öntőház udvarán szeptember 8-án.

Weboldal >>