Újdonságok Budapesten: 8 hely, amit ki kell próbálnod júliusban

Annyi jobbnál jobb hely nyílik Budapesten nap mint nap, hogy könnyű elveszni a vendéglátóhelyek rengetegében. Íme, egy kis útmutató, hogy melyeket érdemes mindenképp kipróbálni.

Csíki Sörplacc

Ha szívesen kóstolnád meg az autentikus székely kürtőskalácsot és a kedvelt erdélyi söröket, miközben gyönyörködsz az egyik legszebb budapesti panorámában, irány a Csíki Sörplacc! A Bálna északi végében található sörplacc nem csupán Székelyföld ízeit prezentálja, hanem gyakran tart akusztikus esteket is, amik tökéletesen passzolnak a budai hegyek mögött lemenő nap látványával.

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Kiskockás

A Kolosy téri villamosmegállótól pár lépésnyire elhelyezkedő Kiskockás az újlaki gasztronómiai paletta legújabb színfoltja. Habár a környéken találni japán sushi éttermet, vietnám levesbárt, olasz gyorséttermet és humusz bárt is, a grill húsokat és kolbászokat kínáló Kiskockás a maga stílusában egyedülálló étterem. A jóízű húsok mellett, otthonos közeg és barátságos árak várnak.

1036 Budapest, Bécsi út 34-36.

GUSTO Delicate Budapest

Láttál egy szuper fusili receptet a neten, de ötleted sincs, hol szerezhetnél be egy kis olasz Asiago sajtot? Látogass el a Hold utcai piacra, ami az utóbbi években a főváros első számú gasztronómiai színtereinek egyikévé vált. A GUSTO Delicate rég várt ízeket hozott az épületbe: a mindenes delikátboltban finom boroktól kezdve felvágottakon át különleges sajtokig mindent megtalálnak az igazi ínyencségeket kedvelők.

blank

1054 Budapest, Hold utca 13.

CUPÁKOS

Próbáld ki a pesti belváros legújabb helyét, ahol minden a hús körül forog. A CUPÁKOS igazi „húsevőmennyország”, aminek megálmodói a retró hentes boltokat akarják visszacsempészni a mindennapokba. A Dob és Kazinczy utca sarkán található üzlet menüjének minden egyes fogása tartalmaz húst, még a desszertek is! Csokoládé malac popcorn & császármorzsa – be mered vállalni?

blank

1074 Budapest, Dob utca 31.

Hotsy Totsy Budapest

Bár és borbély – kettőt egy csapásra. Az 1920-as éveket idéző Hotsy Totsy-ban olyan hangulat uralkodik, ami előtt még Dillinger is fejet hajtana: klasszikus koktélok és röviditalok is várnak az éles pengék társaságában. Első kézből kell megtapasztalnotok a Hotsy Totsy vendégszeretetét, ami legalább száz évet visszarepít az időben a háttérben szóló jazz dallamok és a vintage enteriőr segítségével.

blank

1074 Budapest, Síp utca 24.

Farmbistro

A MagNet Bank és a Házikó kollaborációjának második közös gyümölcse június közepén nyitotta meg kapuit a Bartók Béla úton, ahol friss és egészséges ételekkel szolgálják ki a tudatos életmódot követőket. A Farmbistroban nem titkolják az ételek alapanyagait, legyen szó salátáról, szendvicsről, levesről vagy édességről. Napi menü, finom kávé, illetve a főváros és a vidék különleges fúziója vár az étteremben.

blank

1114 Budapest, Bartók Béla út 34.

Kabin

Budapest legújabb folyóparti vendéglátóhelye ismeretlen utakra hív: a Népszigeten székelő Kabin nem csak természetközelségével, de frissítő italokkal, laza strandhangulattal és lélegzetelállító naplementékkel várja a látogatókat. A gyerek- és állatbarát helyen grill ételeket is kóstolhatunk, de olykor-olykor még moziesteken és élő zenei koncerteken is részt vehetünk. AZ Újpest Városkapu metrómegállótól mindössze 15 perc sétatávra található Kabinba a hármas metróval juthatunk el a legegyszerűbben.

blank

1138 Budapest, Népsziget

Colorbar

A láblógatáshoz keresve sem találnánk jobb helyet a szintén a Népszigeten található Colorbarnál: a Szakál Zsolt és Budha Tomi által kigondolt romkocsma berendezése kizárólag újrahasznosított vintage és retró bútorokból áll, amelyeket Ausztriából, Dániából és Magyarországból szereztek be a srácok. A nyitvatartás rugalmas, így megéri rajta tartani a szemeteket Facebook-oldalukon, hogy biztosan ne szalasszátok el következő grillparty-jukat.

blank

1044 Budapest, Népsziget, Zsilip utca 9.