5 budapesti koktélbár, amit ki kell próbálnod

Még hogy a magyarok csak fröccsöt, sört és pálinkát isznak! Merőben más arcát fedeztük fel Budapestnek: különleges koktélbárokat gyűjtöttünk össze ezúttal, ahol az iszogatás új értelmet nyer.

Boutiq’Bar

A belvárosi Paulay Ede utcában egy kívülről nem túl hivalkodó, viszont annál izgalmasabb élményt kínáló koktélbár bújik meg. Széles italkínálatukat kategóriákra osztották, hogy megkönnyítsék a szomjas betérők dolgát: a „Minden, ami érdekes” kategóriát színesíti például a Positive Drinking koktél, benne Unicum szilvával, Earl Grey teával és egy csipetnyi sóval, kedvencünk mégis a Rye’n Goslings milk punch. A legismertebb koktélokat azonban nem találjuk meg itallapjukon, ez azonban nem azt jelenti, hogy nem készítik el neked, sőt, a bartenderek igyekeznek minden kívánságnak eleget tenni, már ami a koktélokat illeti – ez a profizmus emelte őket 2012-ben a világ 50 legjobb koktélbárja közé. Külön plusz pont, hogy a közepes árkategóriájú koktélok mellé sós popcorn és uborkás víz párosul, díjmentesen.

High Note SkyBar

Ha lélegzetelállító budapesti körpanorámára vágysz, amit szívesen élveznél egy pohár finom koktél társaságában, akkor irány a Bazilika melletti Aria Hotel Budapest, annak is tetőterasza és az ott székelő High Note SkyBar. Kiváló minőség, profi kiszolgálás és gyönyörű kilátás vár a SkyBarban, aminek árai hiába magasak, az élmény a kételkedőket is elismerésre készteti.

WarmUp

A központi elhelyezkedésű WarmUp koktélbárok különlegessége, hogy nemes egyszerűséggel nincs itallapjuk. A bartenderek a vendégek kívánságai, hangulata, ízlése, stb. alapján készítik a kifogástalan ízvilágú, de külsőre is megnyerő személyre szabott koktélcsodákat. Míg első, Nagy Diófa utcai üzletük aprócska, a Kertész utcai WarmUp Rusticban nagyobb társasággal is kényelmesen elfértek majd.

KIOSK Budapest

Ki ne ismerné a Március 15-ei téri Piarista Gimnáziumban található KIOSKot és annak hatalmas, a hullámzó Dunára és a szemközti budai hegyekre néző teraszát? Azt azonban már nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy esténként nem csak jóízű vacsorájukat élvezheted, hanem fancy koktéljaikat is. Vannak klasszikusok, mint például a Mojito del Habana vagy a L’Aperol Spritz, de a Home Fusion kategória Chai KIOSKja (Absolut vodka chai teával fúzionálva, fügelekvár, citrus, strongbow gold cider, csokoládé bitter) kielégíti a koktélkülönlegességekre vágyók igényeit is.

NANO

Bevállalós vendégnek tartod magad? Látványban és ízben egyaránt lenyűgöző ételeket és italokat kínál a Papnövelde utcai NANO, ahol semmi sem az, aminek látszik. Kémcsövek, szárazjég és ehető virágok – kreatívan játszanak étellel, itallal, és remekül csinálják, így garantáltan tátva marad a szád.