5 szuper könyv, amely hozzásegíthet a tudatos életmódhoz

Csodás könyvek egy egészség-, környezet- és öntudatos életmód kialakításához, avagy tippek a külső, minket körülvevő és a belső harmónia létrehozásához.

Szabó Adrienn: Magyar superfood

Szabó Adrienn dietetikus a fenntartható táplálkozás és az egészséges életmód híve, így mikor a magyar superfoodok, vagyis tápanyagban gazdag alapanyagok összegyűjtésére adta a fejét, nem elrugaszkodott, hanem bárki által könnyen elkészíthető recepteket vett sorra, amelyek hozzávalói egy átlagos piacon beszerezhetők. A Magyar superfood kötet azonban nemcsak egy finom és egészséges ételek receptgyűjteménye gyönyörű gasztrofotókkal, hanem egy szakértői szemmel megírt étkezési tanácsadó kötet, amelyben rengeteg új információt sajátíthatunk el a hazai zöldségekről, gyümölcsökről és gabonafélékről, valamint tápanyagtartalmukról és az egészségünkre tett hatásukról.

A BOOOK Kiadó által gondozott könyv megvásárolható ITT.

Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet

„A konyhai mosogatótálcám fölött ez a felirat olvasható: Az óceán itt kezdődik. Ez a mondat mindent elárul a környezethez való viszonyomról, a gondolkodásomról és az életmódomról.” – kezdi kötetét Munkácsi Brigitta, a Nempazar blog alapítója, aki egy éven keresztül kikísérletezett receptjeit osztja meg a vegyszermentes, környezetbarát tisztítás iránt érdeklődőkkel. Brigi azt vallja, azáltal, hogy házilag készítjük el az általunk használt tisztítószereket, újradefiniáljuk a takarításhoz és a tisztasághoz kapcsoló viszonyunkat, sőt, a természetes alapanyagok és illóolajok segítségével kialakíthatjuk otthonunk egyedi hangulatát, amelyben a leginkább önazonosak lehetünk.

A BOOOK Kiadó által gondozott Levendula és ecet elérhető ITT.

Summer Rayne Oakes: Barátom, a filodendron

Summer Rayne Oakes egy vidéki, erdőszéli házból költözött a brooklyni betondzsungel szívébe néhány évvel ezelőtt, és úgy érezte ahhoz, hogy igazán otthon érezze magát, muszáj belecsempésznie a természetet az életterébe. Jelenleg több ezer növény büszke tulajdonosa, és hisz abban, hogy a növények jelenléte és a róluk való gondoskodás testünknek és lelkünknek egyaránt jót tesz. Barátom, a filodendron c. könyvében több egy, a növények világába elkalauzoló útmutatónál, hiszen egy olyan zöld szemléletmódról is olvashatunk benne, amely otthonunkban és szívünkben is harmóniát teremt.

A Bookline Könyvek gondozásában megjelent kötetet ITT tudjátok beszerezni.

Janits-Szabó Virág: Buddha-tálak

Janits-Szabó Virág szerint a Buddha-tálak képviselnek mindent, amit ma az egészséges táplálkozásról tudni érdemes, hiszen olyan természetes, sokszor nyers alapanyagokból készülnek, amelyeknek magas a tápértéke. Kötetében Virág szabadon értelmezi a Dél-Indiából származó Buddha-tálak fogalmát, és itthon beszerezhető hozzávalók felhasználásával tanít nekünk új, szezonális recepteket, és mesél az alapanyagok energiáiról és rejtett hatásairól. Olyan kreatív ételkompozíciókról olvashatunk, mint a hamarosan nagyon is aktuális Forrósító téli levestál vagy az Egészségmegőrző francia tál, amelyek akár inspiráció gyanánt is segítségünkre lehetnek a konyhában.

A BOOOK Kiadó által megjelentetett Buddha-tálak IDE kattintva megvásárolható.

Soltész Erzsébet, Gajda Zoltán: A rost jó!

Hallottatok már a rosttudatos táplálkozásról? Soltész Erzsébet és Gajda Zoltán dietetikusok célja, hogy elindítsanak egy új trendet, amely az egészségmegőrzésben fontos szerepet játszó, élelmi rostokban gazdag étrend kialakítását tűzi zászlajára. Hiánypótló kötetükben körüljárják a rosttudatos étkezés alapjait, gyakorlati tanácsokat adnak ahhoz, hogyan váljunk rosttudatosakká, és persze, megosztják velünk 60 rostban gazdag étel receptjét, a hagyományostól az újhullámosig.

A BOOOK Kiadó gondozásában megjelent könyvet ITT tudjátok beszerezni.