A világhírű angol gasztroblogger kipróbálta a magyar konyhát is

Andrew Zimmern, angol gasztroblogger, a Bizarr ételek: a finomságok földjén című sorozat műsorvezetője sok világváros után végre Magyarországra, Budapestre is ellátogatott, ahol végigkóstolta a legnevezetesebb magyar ételeket. 

Zimmern a Bizarr étkek sorozat 4. évadában végre felénk vette az irányt, hogy megismerkedjen a magyar ételekkel, és Budapesttel is. A séf megkóstolta a paprikás csirkét, a kürtőskalácsot és a lángost is, és természetesen annak is utánajárt, hogyan készítik el a magyarok ezeket az ételeket.

Az ország bemutatásakor külön kitért a magyar pirospaprikára, mely (mint azt mi jól tudjuk) igazi hungarikumnak, a turisták szemében pedig bizarr hozzávalónak számít. Andrew a zsidónegyedet is felkereste, ahol a Gettó Gulyásban kóstolta meg, milyen is egy igazi magyar gulyásleves, majd a Budai Várba ment, hogy megkóstolja a kürtőskalácsot.

A sorozat magyarországi részét a Travel Channel adta le, az angol verzió pedig már fent is van a neten.