Filmek és sorozatok ihlette halloweeni jelmezek

Egyre nagyobb divat halloween idején jelmezbe bújni. Zárd te is vidáman az októbert, és bérlés helyett próbáld összedobni a saját kosztümöd! A lenti tippek segítségével elengedheted a fantáziád, és hidd el, nem lesz nehéz dolgod: a cél, hogy a saját gardróbodban is találj néhány használható darabot a szetthez.

Kat (Eufória)

Azzal biztosan nem nyúlsz mellé, ha a hihetetlenül népszerű sorozat egyik karakterének öltözöl. A smink adott, szerezz egy hasonló fűzőt, mintás fehér pólót, chokert, esetleg hátizsákot is!

Halloweeni jelmez: Kat

Joker

A Joachim Phoenix által megformált Joker jelmezét megkreálni nem nagy ördöngösség, és szinte garantáltan sikert arat. Apró mintás ing, csíkos nyakkendő, mellény. Az arcfestést se felejtsd el! Az egyetlen gond csak az lehet, hogy aktualitása miatt túl sokan választják…

Halloween jelmez: Joker

Eleven (Stranger Things)

A sorozat idén bemutatott 3. évada nagyot ütött, mi lesz még jövőre, amikor a soron következő is megérkezik! Halloweeni jelmezedhez egy 2. évadbeli jelenettel szeretnénk ihletet adni, amelyben Eleven fekete szemfestékkel, hátrafésült, vizes hatású hajjal, fekete kendővel a csuklóján tűnik fel.

Stranger Thingses halloweeni jelmez

Gomez Addams (Addams Family)

Igazi klasszikus karakter, akit mindenki ismer vagy hallott már róla. Gomez mindig fess; csíkos öltönye, csokornyakkendője és bajsza mondhatni ikonikus. (A jelmez aktualitása, hogy nemrég került mozikba az Addams Familyről szóló animáció.)

Halloween jelmez az Addams Familyből

Katniss Everdeen (Éhezők viadala)

Egy íj nem árt ehhez a jelmezhez, de ha van egy bármilyen színű bőrdzsekid és egy színben hozzá passzoló cipőd vagy csizmád, az már félsiker. A hajviselet leutánzásával még közelebb került hozzá, hogy a bulin felismerjék a karaktert, aki a szetted inspirálta.

Jelmez halloweenre: Éhezők viadala

Marty Mcfly (Vissza a jövőbe)

Egy ilyen mellényt sokrétűen ki lehet használni, szóval ha rajongója vagy a legendás filmeknek, szerezd be, és biztosan ki fogod használni. A szett többi részével nem lesz gond: csupán egy farmer, farmerdzseki és egy apró mintás ing hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen.

blank

Phoebe Buffay (Friends)

A híres sárga ruhát nehéz elfelejteni: amikor az elegáns darab pecsétes lesz, Phoebe gyorsan kitalálja, hogyan orvosolja a gondod. Hatalmas dísszel tereli el mindenki figyelmét a foltról. Ha van egy sárga pólód és némi karácsonyi dekorációt is találsz, poénos jelmezt dobhatsz össze.

blank

Dale Cooper (Twin Peaks)

David Lynch csakúgy legendás sorozatának főhőse Dale Cooper ügynök, aki kávé- és fánkimádó, emellett kiköpött úriember. Ritkán látni nyakkendő és zakó nélkül, olykor Colombóhoz hasonló ballonkabátban rója a várost, bizonyítékok után kutatva. Kezéből a kávéspohár mellett a diktafon sem hiányozhat, de ha csak teáskanna okod otthon, az is tökéletes.

Jelmez haloweenre: Twin Peaks
Forrás: giphy

Sharon Marsh (South Park)

Bár nem mozifilmben szerepel, Sharon Marsh karaktere legalább olyan felismerhető, mint fiáé. Tartsd magad azokhoz a színekhez, amelyeket ő is hord, és tanulj meg néhány olyan mondatot, ami csak az ő szájából hangozhat el!

blank
Forrás: giphy

Chucky és menyasszonya

Kortól függetlenül mindenki könnyen kivitelezheti Chucky és menyasszonya jelmezét. Aki Chucky bőrébe bújna, öltsön magára egy kantáros farmernadrágot alatta mintás pulóverrel, tornacipővel. Menyasszonya fehér ruhát, ugyanilyen színű harisnyát, fekete bőrdzsekit valamint fekete chokert és bakancsot kell, hogy viseljen.

blank

Ha nem találtál megfelelő jelmezt halloweenre, itt még találsz ötleteket: