Vadonatúj csárda csempész falusi romantikát Budapest szívébe

Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska, mindez juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve: megnyitotta kapuit Budapest legújabb csárdája, a Puli és Juhász. A Dob utca és a Síp utca sarkán megbújó vendéglátóhelyen a hagyományokat nem csupán újrafogalmazni igyekeznek, de ismét meg is szeretnék élni azokat – gőzölgő bográccsal, terített abrosszal, és a nagymama konyhájának meleg, otthonos emlékével.

Fotó: Puli és Juhász

A Puli és Juhászban minden íz és tárgy mesél – egy korszakról, egy vidékről, egy közös múltról. A névválasztás sem véletlen: a puli – örökmozgó, ősi magyar fajta, egy igazi fekete örvény, aki mindenbe beleszól és mindent megfigyel – az étterem bohókás, vendégszerető szellemiségét testesíti meg.

A juhász pedig hoz mindent, amit a magyar puszták tudnak: derűt, bölcsességet, csendes rendet és ha kell, házi pálinkát. Együtt pedig olyan párost alkotnak, amitől a városi ember is karikás ostorért kiált!

A magyar konyha sztárjai az étlapon

A csárdahangulat nemcsak a falakon, hanem a tányérokon is visszaköszön: roppan a pörc, gőzölög a pörkölt, illatozik a túrós csusza. Pont, mint a nagymama konyhájában!

Harcsapaprikás túrós csuszával | Fotó: Puli és Juhász

A Puli és Juhász étlapjáról klasszikus magyar ételek köszönnek vissza: ropogós pontytepertő, gödöllői töltött csirke, Budapest bélszín, házi rétes és természetesen aranygaluska. Mindemellett a kínálatban a gyerekek és a könnyedebb fogásokat keresők is megtalálják a maguk kedvenceit.

Gödöllői töltött csirke | Fotó: Puli és Juhász

A fogásokhoz felhasznált alapanyagok pedig a hazai kistermelők legízletesebb portékái, hogy igazán minőségi és autentikus ételekkel lakhassunk jól.

Trendek helyett egy falat történelem

A Puli és Juhász csárda – a Paprika House magyar élménykomplexum tagjaként – a közkedvelt VakVarjú étteremcsaládot is magában foglaló Semsei Gastronomy és a Stifler csoport „legugatósabb” közös gyermeke.

A vállalkozás egyik alapítója, Semsei Rudolf évtizedek óta képviseli a minőségi, mégis közvetlen vendéglátást és dolgozik azon, hogy a hagyományos magyar konyhának ne csak múltja, hanem jelene is legyen.

Fotó: Puli és Juhász

„Nem trendet követünk, hanem történelmet tálalunk. A Puli és Juhász olyan hely, ahol az ember nemcsak jóllakhat, de egy kicsit haza is ér. A puli bennünk van – játékosak vagyunk, de hűségesek a magyar konyhához” – vallja Semsei Rudolf, a Semsei Gastronomy tulajdonosa.

Az étterem a belvárosban formálódó új magyaros gasztronómiai központ része, melyben a Budapest Bites újhullámos lángosozó és a nyár végén nyitó Paprika Revue House is helyet kapott. Ugyanakkor a Puli és Juhász egy már jól ismert világot képvisel: szódásszifon az Alföldről, paprikafűzér Fajszról, agyagkorsó Mezőtúrról, puli a Hortobágyról – autentikus berendezés, száz százalékban magyar lélekkel kialakítva.

Fotó: Puli és Juhász

A lenyűgöző enteriőrért Oláh Nikolett és Felhő Anita belsőépítészek feleltek, a felszolgálók öltözetéről pedig Edit néni gondoskodott a Meskáról.

A Puli és Juhász minden nap déltől este 11-ig rotyogó bográccsal, friss kenyérrel és csárdás vendégszeretettel várja azokat, akik nemcsak remek ízekre, de otthonos hangulatra is vágynak.

Bővebb infó: puliesjuhasz.hu

A többi júliusi újdonságról se maradjatok le: