A legjobb filmek 2024-ben: 16 horrorfilm, egy kellemes halloweeni rettegéshez

Közeleg a halloween, így összegyűjtöttük nektek a legjobb horrorfilmeket 2024-ből. Vigyázat, több közülük 18-as karikás!

Szádra ne vedd (a mozikban)

A film egy hétvégéről szól, amikor egy család vendégségbe megy egy idilli vidéki házba, ám az álomnyaralás hamarosan pszichológiai rémálomba fordul.

A csapda (Max)

Egy apa koncertre viszi a kamaszlányát. A lánynak örök emlék, az apának néhány kellemes óra a gyerekével. Ennyi az egész? Egyáltalán nem. A stadionban ugyanis ott van a Hentes, a régóta keresett, mindig a zsaruk előtt járó, őrült sorozatgyilkos. Az FBI is tud róla. Körülvették az épületet, mindent bekameráztak, és feltett szándékuk, hogy senki sem távozhat alapos ellenőrzés nélkül. A csapda bezárult. A Hentes benne van. Néhány tízezer kamaszlánnyal meg a szüleikkel összezárva.

Lisa Frankenstein

A film egy félreértett tinédzserről szól és gimis szerelméről, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután a fiú egy sor mókásan borzalmas körülmény összejátszása nyomán életre kel, a pár gyilkos útra indul, hogy rátaláljon a szerelemre, a boldogságra és néhány hiányzó testrészre.

Mosolyogj 2 (a mozikban)

Az új világkörüli turnéjára készülő popvilágsztár, Skye Riley egyre rémisztőbb és megmagyarázhatatlanabb eseményeket él át. Az egyre fokozódó borzalmak és a hírnév terhei miatt arra kényszerül, hogy szembenézzen sötét múltjával, mert csak így nyerheti vissza az irányítást a saját élete fölött, mielőtt az végképp káoszba fulladna.

Amikor a gonosz leselkedik

Két testvér egy démon által megszállt férfit talál egy szegény családnál. Az ördögűzőt még a szertartás előtt rejtélyes módon megölték, a gonosz pedig épp azon van, hogy megszülessen a férfi testéből. A testvérpár megpróbál megszabadulni a felismerhetetlenségig torzult testtől, a démon ereje viszont fizikai jelenlét nélkül is követi őket.

A figyelők (Max)

Te nem látod őket. Ők viszont mindent látnak. Mina valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Szerencse? Élete leglidércesebb napjainak kezdete. Mert becsapódik mögötte a vasajtó. És nincs kijárat. Csak három ismeretlen, akik szintén benn ragadtak ebben a furcsa épületben. És egy hatalmas, tükrös ablak – olyan, mintha egy óriási kirakatba kerültek volna.

Beetlejuice Beetlejuice (a mozikban)

A családban tragédia történik, és Deetzék három generációja hazautazik a rég maguk mögött hagyott Winter River-i házukba. Lydia az eltelt hosszú évek alatt sem tudott megszabadulni a kísértetiesen dilis Beetlejuice emlékétől: ezért esik pánikba, amikor kezelhetetlen kamaszlánya talál a padláson egy titokzatos makettet, amely a kisvárost ábrázolja, de átjáró nyílik belőle a túlvilágba, és véletlenül meg is nyitja.

A Caddo-tó (Max)

Egy nyolcéves kislány eltűnik a Caddo-tó mocsárvidékén, ami különös események sorát indítja el, amelyek egy több évtizedes rejtélyhez vezetnek el.

legjobb horror filmek halloweenre 2024-ben

Alien: Romulus (a mozikban)

Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugait kutatják, fiatal űrkolonizálók egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát.

A szer (a mozikban)

Félsz attól, hogy valaki, aki fiatalabb, szebb és vonzóbb nálad átveszi a helyed? Ne aggódj, ez a szer mindent megváltoztat! Ebben az új testhorrorban Demi Moore egy idősödő hírességet alakít, aki egy illegális gyógyszer segítségével képes létrehozni önmaga fiatalabb verzióját.

Longlegs – A rém

Lee Harkert , az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos megoldatlan ügyével bízzák meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.

Abigail

A gyerekek néha olyan rémesek. Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott villában a gyerekrablók egymás után kezdenek eltünedezni, és rémületük egyre fokozódik, amikor rájönnek, hogy nem egy átlagos gyerekkel vannak összezárva.

Horrorfilmek, amiket még nagyon várunk 2024-ben:

Holnap meghalok (premier: 2024 november 7.)

A terhes Irma az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni.

Valami különös (premier: 2024. november 21.)

A történet főhőse egy vak médium, akinek ikertestvérét egy évvel korábban meggyilkolták. A nő férje hamar talált új barátnőt, akivel abban a házban élnek, ahol a gyilkosság történt. A médium tulajdonában van egy régiségbolt, ahol minden tárgynak saját története van. A családi gyűjteményükben van egy életnagyságú fabábú is, a vak nő pedig ennek segítségével próbálja meg kideríteni testvére gyilkosának kilétét.

Eretnek (2024 november 21.)

Két fiatal hittérítőnek be kell bizonyítania a hitét, amikor egy nap rossz ajtón kopogtatnak. Az ördögi Mr. Reed köszönti őket és csalja kelepcébe, rémséges és halálos macska-egér játékával.

Bohócrém karácsonya – Terrifier 3 (2024 november 28.)

Miles County lakosai békésen alszanak és várják a karácsonyt, amikor feltűnik Bohócrém és elszabadítja a káoszt és poklot.

Legjobb horror filmek 2024

Ha nem csak filmekre vágytok a horror műfajából, íme a legjobb sorozatok 2024-ből: