Őszi színekbe burkolózott vadaspark várja a kirándulókat a Velencei-tónál

A Pákozdi Pagony – Vadaspark és Arborétum a Velencei-tó közelében, a Velencei-hegység szívében található és nem kérdés, hogy hazánk egyik legkülönlegesebb természetközeli helyszíneként tartják számon.

Fotó: Evii Zoo

Az itt található arborétum és vadaspark egyedülálló élményt nyújt azoknak, akik közelebbről szeretnék megismerni a környék növény- és állatvilágát. A Pagonyban többféle vadon élő állatfaj, mint például őzek, vaddisznók, szarvasok és muflonok élnek, így a látogatók testközelből figyelhetik meg őket.

Fotó: Evii Zoo

Az arborétum különféle őshonos és egzotikus növények gyűjteménye, amely változatos sétalehetőségeket kínál az év minden szakában, de ősszel különösen lenyűgöző a hangulata.

A terület fontos szerepet játszik a környezeti nevelésben is, különösen a gyerekek számára, akik játékos módon tanulhatnak a természetről és annak megóvásáról. Ezen kívül a Pagony remek lehetőséget biztosít a családok számára piknikezéshez, túrázáshoz vagy egy kis pihenéshez a természetben. További információkat a Pákozdi Pagony honlapján olvashattok!

blank
Fotó: Evii Zoo
blank
Fotó: Evii Zoo
blank
Fotó: Evii Zoo
blank
Fotó: Evii Zoo

Nagyszerű őszi programok az egész család számára: