Ősszel is Balaton: 5 étterem az északi parton, ahol egész évben finomságokkal várnak

Ősszel a Balaton északi partja csendesebb, meghittebb élményt nyújt, és a nyitva tartó éttermek helyi alapanyagokból készült szezonális fogásokkal várják a vendégeket. A tájat aranyló levelek, friss levegő és szüreti hangulat uralja, így a Balaton északi régiójának gasztronómiai felfedezése különleges élményt kínál.

Brix Bistro, Hévíz

A Bonvital Wellness & Gastro Hotel**** superior, Brix Bistro névre keresztelt á la carte éttermét feltétlenül érdemes kipróbálnotok idén ősszel. Az étterem fő specialitása, hogy fogásaik alapját szezonális és hagyományos alapanyagok adják, amit tökéletesen ötvöznek új gasztronómiai trendekkel, kreatív és különleges ízkombinációkkal. Folyamatosan változó étlappal, modern gasztronómiával, tematikus estekkel, élő zenével várják a hozzájuk érkezőket. A következő Brix program az október 18-ai Bajor est lesz, ahol izgalmas ételekkel, Sörművek sörkóstolóval és élő zenével készülnek a vendégeknek.

8380 Hévíz, Rákóczi utca 18. | Weboldal

Fotó: Brix Bistro

Petrányi Pince és Borterasz, Csopak

A csopaki Szitahegyen megbúvó Petrányi Pince a balatoni borvidék egyik rejtett gyöngyszeme, ami négyévszakos nyitvatartással várja vendégeit. A díjnyertes borok mellett a szezonálisan változó, főként helyi termelők alapanyagaira épülő ételkombinációikat sem érdemes kihagyni. Mede Ádám executive chef, Ruga Endre head chef és csapata hatalmas lendülettel dolgozik azon, hogy különleges ízkonyhával varázsoljon el mindenkit idén ősszel. Kóstoljátok meg megújult őszi kínálatukat, Márton-napi különleges menüsorukat, a téli hónapokban pedig újborral várnak, valamint részt vehettek az általuk szervezett disznótoron is.

8229 Csopak, Homokbánya utca 31. | Weboldal

Fotó: Petrányi Pince és Borterasz

Casa Christa, Balatonszőlős

A Toszkánát idéző, saját használatú wellnessrészleggel ellátott, felújított présházak hol látványpincével, hol finn- vagy infraszaunával és merülőmedencével teszik felejthetetlenné az élményt, a Balaton-felvidék lenyűgöző panorámájának ölelésében. A vendégek immáron sokszorosan díjnyertes és tapasztalt séfek kiváló alapanyagokból készített, szezonálisan változó kompozícióit kóstolhatják végig. Az őszi szezonban többek között olyan nagyszerű finomságokkal várnak benneteket, mint a francia marhatatár kovászos pirítóssal, a sóban sült burgonyakrémleves St. Jacobs kagylóval, vagy a lassan sült mangalicatarja.

8233 Balatonszőlős, Izabella út | Weboldal

blank
Fotó: Casa Christa

Hableány, Badacsonytomaj

Felújított, faltól falig üvegablakos modern épülettel várja a vendégeket egész évben a hegy lábánál a Hableány. A Hableány 1800-as évek végén épült ikonikus épülete 2019-ben megújulva nyitott újra a Laposa Birtok központjaként. Itt az idő, hogy belépjetek a többfunkciós térbe, ahol bisztró, borbár, borbolt, a környék legmodernebb borászata, sőt, egy hely- és családtörténeti kiállítás is helyet kapott. Igazi borvidéki találkozópont ez, közös kóstolók és izgalmas rendezvények helyszíne. A Laposa Birtok borainak és a helyi alapanyagokra építő, modern balatoni bisztrókonyha fogásainak kóstolása közben a pince életébe is beleshetünk.

8261 Badacsonytomaj, Park utca 26. | Weboldal

blank
Fotók: Hableány

Lelkem kisvendéglő, Dörgicse

Amennyiben egy igazán kedves, családias hangulatú alternatív vendéglátóhelyet kerestek a Balaton-felvidéken, akkor csak rátok vár az egész évben tárt karokkal váró Lelkem kisvendéglő. Fogásaik között olyan különlegességeket kóstolhattok meg, mint például a sült cékla körtekrémmel, bárány fasírt cukkinivel, a sült kacsacomb hagymás sült burgonyával és lilakáposztával vagy sokak kedvence, az aranygaluska vanília sodóval. A szezonális ajánlatukból is érdemes szemezgetni és rendre vissza-visszatérni. Asztalt foglalni érkezés előtt mindenképp érdemes!

8244 Dörgicse, Fő utca 60. | Facebook

blank
Fotók: Lelkem kisvendéglő

Őszi kikapcsolódás a Káli-medencében: