Színes családi és gyermekprogramokkal vár a Balaton őszi halfesztiválja

Október közepén ismét a balatoni halé a főszerep a XI. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, fish food verseny és halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Fotó: Siófoki Halfesztivál

Jön a XI. Siófoki Halfesztivál!

Idén ősszel is vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb települése, Siófok! A Balaton-parti város ezernyi élménnyel vár ősszel is: az október 11. és 13. között megrendezésre kerülő XI. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

Fotó: Siófoki Halfesztivál

Zenés programok a Halfesztiválon

A város Fő tere megtelik újra élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált a szórakozás: a gyermekek a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, Bolba Éva és a JAZZterlánc, Balássy Betti & Varga Feri és a Stúdió 11 Zenekar, Vajtó Hanna, a Cosplay Marvel szuperhősök, a Bogár Muzsika, valamint az Apacuka Zenekar programjait élvezhetik, emellett a Csupa-Csoda Vándorjátszótér és a Levendula Játszóház és Alkotóműhely interaktív halas foglalkozásain vehetnek részt.

blank
Fotó: Siófoki Halfesztivál

Számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon nagy fellépőkkel erősít a fesztivál: itt lesznek péntek este a Neoton Família Sztárjai, szombaton a Wellhello zenekar robbantja fel a siófoki színpadot, vasárnap pedig a Leander Szimfonik ad koncertet a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Halas gasztroélmények

Nem lenne teljes a rendezvény gasztronómiai csodák nélkül: szombaton HalPiknik főzőverseny, vasárnap Halánkságok – Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztrokínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf és Fodor Noel 2023-as Bocuse d’Or magyar bajnok által képviselt zsűri választja ki a 2024-es év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat.

blank
Fotó: Siófoki Halfesztivál

Az idei évben is bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok és Magyarország halas városai a Duna és Tisza partjáról. Biztosan ott lesz Baja, Mohács, Paks és Szeged városa, melyek különleges halételekkel készülnek a hétvége folyamán.

Az ősz igazi vénasszonyok nyarával kecsegtet, melyhez kiváló helyszín a Balaton partja és Siófok. Érdemes felfedezni a nyár fővárosát az őszi pompájában! További információkat a Siófok Guide Facebook-oldalán olvashattok.

További októberi programok a Balaton körül: