Pezsgő nyáresti programokkal tér vissza augusztusban a Budafoki Pincejárat

Augusztus 3-án, a nagy népszerűségnek örvendő Budafoki Pincejárat programjainak köszönhetően ezúttal is pezsgő élményekben lesz részetek, ha Budafok felé veszitek az irányt.

Fotó: Budafoki Pincejárat

Ha szerettek pezsgőt kortyolgatni és közben izgalmas programokon részt venni, akkor ne hagyjátok ki a Budafoki Pincejárat augusztus 3-i eseményét! A programok között igazi gyöngyszem a Pezsgő nyárest jégbe hűtve a Törleyben!, ahol bepillantást nyerhettek többek között a pezsgőkészítés rejtelmeibe, és persze kóstolhattok is a finom buborékos italokból.

Exkluzív pezsgőkóstoló vár rátok

Ezen a különleges napon exkluzív, vezetett pincetúrán vehettek részt a Törley Pezsgőmanufaktúrában, ahol megismerhetitek a pezsgőkészítés folyamatát a szőlő betakarításától egészen a palackozásig.

Fotó: Budafoki Pincejárat

A pincetúra után jégbe hűtött pezsgőket kóstolhattok a Törley kínálatából, miközben a pezsgőkészítés történetéről és titkairól is tanulhattok. Az este és a pezsgőzés hangulatát élő zene teszi teljessé, a kifogástalan muzsikáról a Kőkóla zenekar gondoskodik majd.

Gasztronómiai élmények felsőfokon

Augusztus 3-án, mindössze 30 percre a főváros szívétől gasztronómiai élmények és hagyományok is várják az érdeklődőket. Nem érdemes tehát kihagyni ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy felfedezzétek Budapest borászati örökségét és élvezzétek a változatos kulturális programokat.

blank
Fotó: Budafoki Pincejárat

A borászatok hűs pincéiben izgalmas borkóstolókkal készülnek: a Szeleshát Pincészet tradicionális szekszárdi kóstolóval, Bitai Gergely sommelier 6 tételes, színes magyar válogatással, Daróczi Károly egy egyedülálló Új-Zélandi borkóstolóval és gourmet vacsorával, a Közösségi Pince a helyi borászatok boraival, a Taverna borászat pedig nyári örömök című, 5 tételes kóstolóval várja az ínyenceket. A sorból nem maradhat ki a Sauska Pezsgőpincészet sem, ahol 15 órától vezetett pincesétával és három pohár pezsgővel kínálják a vendégeket.

Programok a család minden tagjának

A családokat augusztusban is várja a Barlanglakás Emlékmúzeum, a Magdolna Udvar és az innen induló helytörténeti séták, a Légópince és a Kultikum Rendezőház.

blank
Fotó: Budafoki Pincejárat

Ezen a napon lehetőség lesz megtekinteni a Záborszky Pince Borváros történelmi hordósorát is: az évszázados hagyományok alapján kialakult különböző típusú hordókat, a fafaragó művészek remekműveit, a borszállításhoz és hordókészítéshez kapcsolódó egykori szakmák relikviáit.

Az eseményre egyaránt érkezhettek autóval és tömegközlekedéssel, ne feledjétek azonban, hogy a Városháza elől (1221 Budapest, Városház tér 11.) ingyenes, 6-8 személyes transzferbuszok indulnak 15 órától óránként, hogy elvigyenek benneteket a programok helyszínére.

A programokról részletesen a Bornegyed weboldalán ezen a linken és a Bornegyed Facebook-oldalán ide kattintva olvashattok.

Ha Budafok után a főváros újonnan nyílt kerthelyiségeit is felfedeznétek: